Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Jacques-Yves Cousteau
1.047 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Creaturi subacvatice - Mostenirea lui Jacques Cousteau
259 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cousteau, nemuritorul in sapca rosie
314 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Laguna Truk
940 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Indragostitii blestemati (Franta 1952) Politist 97 min
266 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Homo Sapiens - Originile omenirii
299 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata si mostenirea lui Mary McLeod Bethune
237 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ciorba de peste
708 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ciorba de peste-documentar
450 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Acvariul lumii
597 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Mostenirea lui Jacques-Yves Cousteau

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.05.2022  Adauga la favorite 248 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
1943: detentorul Cousteau-Gagnan esueaza primele teste efectuate in luna Februarie in raul Marne de langa Paris. Se aduc o serie de modificari cum ar fi fixarea supapei de evacuare a aerului expirat in camera detentorului la acelasi nivel cu cea de inspiratie si punerea unui al doilea furtun separat pentru expiratie. In acelasi an in cursul verii si toamnei, Cousteau impreuna cu Philippe Taillez si Frederic Dumas testeaza prototipul acestui aparat in Marea Mediterana. Deoarece aparatul se dovedeste a fi sigur si deosebit de usor de utilizat, este folosit si de catre ceilalti membri ai familiei Cousteau (sotia si cei doi fii). Se efectueaza peste 500 de scufundari testand aparatul incercandu-se determinarea limitelor de utilizare. Astfel in luna Octombrie, Dumas atinge adancimea de 64 de metri. Aparatul sufera o serie de perfectionari ajungandu-se in anul 1945 la renumitul detentor Cousteau-Gagnan, CG-45. Acesta va fi urmat de alte variante perfectionate si anume de detentorul Mistral si Super Mistral de tipul "detentor dorsal" cu un singur etaj si apoi de detentorul Acquilon cu doua etaje separate. Toate aceste modele au fost produse la firma La Spirotechniques, o subsidiara a L'Air Liquide si comercializate in Franta incepand cu anul 1946. Aparatul Cousteau-Gagnan sta la baza tuturor aparatelor de respirat cu aer comprimat utilizate in prezent in scufundarea autonoma. In S.U.A.aparatul Cousteau-Gagnan a fost comercializat sub denumirea de Aqualung.

1946: Jacques-Yves Cousteau pune la punct costumul cu volum constant. Fabricat din cauciuc vulcanizat, costumul a fost realizat special pentru scufundari cu durate mari de timp in ape cu temperatura scazuta.

1959: cu ajutorul inginerilor Jean Mollard si Andre Laban , a conceput minisubmarinul SP-350 denumit si Denise „farfuria scufundatoare"; acesta era un vehicul subacvatic, cu doua locuri, de forma rotunda, fara elice, propulsat de turbine cu jet de apa care poate ajunge la o adancime de 350 m; in 1965 a mai construit alte doua vehicule, SP-500, care au atins adancimea de 500 m si SP-1000, iar in 1966, S.4000 Deepstar si S.P. 3000.

Un alt dispozitiv destinat cercetarilor marine construit de Cousteau a fost „Paianjanul de apa" un aparat multifunctional destinat analizei biochimice a suprafetei oceanului.

Alta inventie importanta a lui Jacques-Yves Cousteau, cu impact major asupra scufundarilor moderne, a fost conceperea unui scuter subacvatic, construit prin modificarea unor torpile militare si destinat deplasarii rapide pe sub apa a scafandrilor, oferindu-le astfel posibilitatea sa acopere suprafete mai extinse de cercetare.



Jacques-Yves Cousteau a fost observatorul intregului Ocean Planetar, studiindu-i gradul de poluare. A demonstrat practic pericolul pe care-l reprezinta vehicularea a tot mai multor deseuri industriale catre marile fluvii (Nilul, Amazonul, Fluviul Galben etc.). A fost director al Muzeului de Oceanografie din Monaco. In 1992 a fost invitat oficial la conferinta Natiunilor Unite pentru mediu si dezvoltare de la Rio de Janeiro, iar in 1993 a fost numit in Comitetul consultativ al Natiunilor Unite si consilier pentru dezvoltare durabila al Bancii Mondiale.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.