Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Exista universuri paralele?
76 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Robert Lanza-Moartea nu exista!
1.346 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Universurile paralele si calatoria in timp
836 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CERN SI SUPER-LASERUL DE LA MAGURELE
1.076 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Captatori de OZN-uri. OZNURI IN INVESTIGARE
218 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bucurestenii merita sa cunoasca istoria orasului lor!
721 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O privire in viitorul nostru tehnologic.
547 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  DESCOPERITARI ARHEOLOGICE care nu vor sa NE ANUNTA
304 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  1/3..Exista planete locuite in cosmos ? / Partea.1
1.880 vizite - 0 comentarii
adaugat de valiza
 
  Misterele neelucidate ale paralelei 33
462 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Exista universuri paralele

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.04.2022  Adauga la favorite 205 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ideea unui univers paralel multiplu a existat dintotdeauna, savantii incercand sa se gaseasca dovezi, lucru deloc usor. Un cosmolog crede ca a gasit probe ce dovedesc existenta unui univers paralel ce se roteste in jurul nostru inca de la inceputuri.

Cercetatorul Ranga-Ram Chary, de la Institutul Californian de Tehnologie, a constatat ca cel mai important este sa intelegem, mai intai, cum universul nostru a luat fiinta. Timp de sute de mii de ani dupa Big Bang, particulele aveau o temperatura prea ridicata si erau prea active pentru a forma atomi. Momentul in care acestia au inceput sa se formeze a avut loc cu aproximativ 300.000 de ani dupa Big Bang, fiind numit proces de recombinare. Acest proces marcheaza si momentul in care radiatia cosmica de fond (CMB) a inceput sa se raspandeasca prin Univers, fiind totodata si un semnal pentru oamenii de stiinta care au inceput sa-si construiasca teoriile din acest punct.

Cand Chary a luat drept reper acest moment al raspandurii radiatiei cosmice, el a lansat ideea ca anume acest moment ar putea insemna coliziunea cu un univers paralel. Cosmologii cred ca "bulele" din universuri diferite s-ar putea ciocni unele cu altele, lasand anumite particule de-a lungul drumului.



Interpretarea semnalelor CMB este foarte dificila, chiar si Ranga-Ram Chary crede ca exita o sansa de 30 la suta ca sa poata depista numai un zgomot de fond si nu un semnal cert care sa indice vecinatatea unui univers paralel. Sau ar putea gasi un nor imens de praf cosmic.

"Banuiesc ca ar fi trebuit sa cautam si posibilitatile alternative. Proprietatile prafului sunt mult mai complicate decat am crede si acest lucru este o explicatie mai plauzibila", afirma omul de stiinta David Spergel, de la Universitatea Princeton.

Datele utilizate de Chary au fost luate de la telescopul Planck al Agentiei Spatiale Europene. Informatiile, obtinute prin scaderea modelelor CMB din imaginele Universului de pe Planck, au dezvaluit semnale de 4.500 de ori mai luminoase decat ceea ce s-a inregistrat pana acum.

Oamenii de stiinta cred ca universurile paralele au existat de timpuriu. Aceasta ideea este doar o ipoteza, fiindca presupunerile ce se refera la miliarde de ani in trecut nu sunt deloc simple, dar se fac progrese tot timpul. Chary a declarat ca spera sa aiba rezultate mai cuprinzatoare in cativa ani. Ranga-Ram Chary e constient ca ideile sale nu ar putea fi dovedite pana la urmatoarea generatie tehnologica de scanare spatiala care va putea aparea, estimativ, in 15 - 20 de ani.

"Afirmatiile neobisnuite, cum ar fi o dovada a universurilor alternative, necesita o argumentare foarte complexa. Insa, cautarea acestor universuri alternative este o provocare continua", scrie Ranga-Ram Chary intr-un raport pe arXiv.org.

Sursa: Science Alert


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.