Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Traditii si obiceiuri de Buna Vestire
1.184 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sarbatorile. Buna Vestire
450 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Hodos-Bodrog, Arad-Romania
2.271 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Burete domnesc
1.510 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hollywood:Filmul mut american-Comedia,afacere buna - 8
1.113 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Sarbatoarea de Florii se mai numeste si “Nunta urzicilor
421 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Descoperiri bizare si misterioase
157 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hrib
1.738 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fra Angelico
1.101 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mascatii.Ce inseamna viata de luptator
173 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Buna vestire

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.03.2022  Adauga la favorite 145 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Buna Vestire (in traditia ortodoxa Blagovestenia) este o sarbatoare crestina celebrata in data de 25 martie, in amintirea momentului in care Arhanghelul Gabriel a anuntat-o pe Fecioara Maria ca-l va naste pe Isus din Nazaret.

Cei mai multi crestini tin aceasta sarbatoare a Bunei Vestiri pe data de 25 martie, noua luni inainte de Craciun, cand este sarbatorita nasterea lui Iisus (Craciunul, din latina incarnatione). Conform evangheliei dupa Luca 1:26, Buna Vestire a avut loc „in a sasea luna" a sarcinii Elisabetei, mama lui Ioan Botezatorul.[1]

Atat traditia catolica cat si cea ortodoxa localizeaza Buna Vestire in Nazaret, dar locul exact difera. In traditia catolica punctul de referinta este marcat de Bazilica Bunei Vestiri, iar in traditia ortodoxa de biserica ortodoxa greceasca a Bunei Vestiri.

Buna Vestire reprezinta o tema fundamentala in arta crestina in general, mai ales in arta mariana a bisericii catolice, in mod special in timpul Evului Mediu si al Renasterii.


Buna Vestire facuta Mariei inaugureaza „plinirea timpului" (Gal 4, 4), adica implinirea fagaduintelor si pregatirilor venirii lui Hristos. Maria este chemata sa-L zamisleasca pe Fiul lui Dumnezeu. Incuviintand, a devenit Nascatoare de Dumnezeu.

Uimindu-se de cele petrecute cu Maria, Sfantul Augustin isi imagineaza ca se adreseaza ingerului, intreband: „Spune-mi, ingere, de ce s-a petrecut aceasta cu Maria?". Ingerul ii arata ca raspunsul este cuprins chiar in cuvintele salutului: „Bucura-te, cea plina de har!" (cf. Sermo 291, 6). Origen observa ca niciodata un asemenea titlu nu a fost dat unei fiinte omenesti si nu mai apare in niciun alt loc din Sfanta Scriptura (cf. In Lucam 6, 7).

Maria primeste cu disponibilitate „valul de iubire" a lui Dumnezeu care se revarsa in ea. Si prin aceasta este o ucenica desavarsita a Fiului ei, care, in ascultare fata de Tatal, isi implineste libertatea si tocmai astfel isi exercita libertatea, ascultand.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.