Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  10 locuri de top de vizitat in Franta
414 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele 25 cele mai bune de vizitat Franta
182 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Eguisheim FRANTA
84 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Villefranche-de-Conflent, Muntii Pirinei, -Franta
830 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Celle Saint-Clou-Franta
1.125 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se sarbatoreste Anul Nou in Franta
1.483 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mont d'Or-Franta
633 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Abbeville Franta
806 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 atractii de top in Franta
453 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amiens -Franta
1.441 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Mulhouse-Franta

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.03.2022  Adauga la favorite 108 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Mulhouse (in germana Mulhausen) este un oras in Franta, sub-prefectura a departamentului Haut-Rhin, din colectivitatea teritoriala Alsacia in regiunea Grand Est. Dupa Strasbourg este al doilea oras ca marime din Alsacia. Denumirea sa provine de la Muhle, cuvantul german pentru "moara". Stema orasului reprezinta roata unei mori.

Orasul Mulhouse a fost mentionat pentru prima data in anul 803. Orasul a luat nastere pe un sit adesea inundat, pe care insa l-a transformat intr-un atu: instalarea unei mori a creat bazele pentru o activitate economica, a dat numele orasului, iar roata morii, chiar si astazi, simbolizeaza orasul. Potrivit legendei, un razboinic a fost gasit ranit aproape de moara si fiica morarului l-a ingrijit si mai tarziu i-a devenit sotie. Copiii lor s-au numit mulhousieni si aceasta explica numele „Mulhausen", care in limba germana inseamna Casa Morii.


Cu o asezare geografica privilegiata si o retea de comunicatii iesita din comun, orasul se sprijina pe faimosul „model mulhousian". Un model care conjuga spiritul de initiativa, pragmatismul, capacitatea de a depasi provocarile, preocupare pentru binele comun si ospitalitatea traditionala. In prezent, dotat cu un patrimoniu istoric pus in valoare, cu numeroase echipamente culturale si sportive, cu o universitate tanara si dinamica, orasul Mulhouse propune un cadru de viata atractiv.

Mulhouse gazduieste numeroase muzee: Muzeul National al Automobilului - celebra colectie Schlumpf, Electropolis - cel mai important muzeu din Europa consacrat energiei electrice, Muzeul Cailor Ferate - cel mai mare muzeu feroviar din Europa, Muzeul Imprimeriei pe Panza, Muzeul Textilelor, Muzeul Hartiei Pictate etc., care i-au dat renumele orasului de „capitala europeana a muzeelor tehnice". Alte muzee: Muzeul Satului Alsacian, Muzeul de Istorie din Primaria veche, Muzeul de Arta. Gradina Zoologica si Parcul Botanic.

Zeci de monumente de arhitectura civila, militara si sacra imbogatesc imaginea orasului.

Frescele care infrumuseteaza fatadele vechilor cladiri reprezinta o mostenire a orasului de influenta elvetiana.

Inedit: In centrul orasului se inalta Turnul Europei, in varful caruia este situat un restaurant panoramic care se roteste 360o, ceea ce permite observarea in timpul mesei a intregii panorame (Muntii Jura, Muntii Padurea Neagra, Alpii elvetieni). Vizibil de departe, acesta a devenit simbolul orasului Mulhouse.

De vizitat Targul de Craciun organizat in luna decembrie.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.