Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  15 Biserici si Manastiri In care Il vei Intalni pe Dumne
131 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Hurezi
925 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Vovidenia
481 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Xuan Kong, China
1.033 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Ialomitei
49 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Melk
704 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Afteia jud Alba
466 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Probota
1.218 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Dragomirna jud Suceava
489 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
01:05
  Manastirea Rila
2.275 vizite - 0 comentarii
adaugat de maria
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Manastirea Langwaden

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.02.2021  Adauga la favorite 102 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
default
Totul a inceput dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial cand in localitatea Langwaden au sosit primii calugari. Alungati din abatia Osek (fosta URSS), acestia si-au gasit un nou loc de trai si rugaciune in peisajul idilic al unei localitati vest-germane. In 1962, la Langwaden, pe ruinele unei foste manastiri romane, mai tarziu castel baroc, s-a nascut o noua manastire. Dar cum decurge viata de zi cu zi a acestor calugari la mai bine de 990 de ani de la fondarea Ordinului lor? (Ordin al calugarilor benedictini infiintat in Franta la Citeaux, langa Dijon, in 1098 de catre abatele Robert de Molesme. Congregatia a fost dizolvata in 1790, in timpul Revolutiei Franceze).

Se spune ca cistercienii munceau numai in interesul laicilor. Conform unei legende, singura lor sursa de putere era vinul. In rest, posteau tot anul. Doctrina lor religioasa nu era doar contemplativa, ci si practica. Nu aveau chilii si dormeau toti intr-o camera, pe paie. Trezirea era la ora 3 dimineata. iar din trei in trei ore se duceau la slujba religioasa. Se mai mentin si astazi aceste restrictii?

Clopotele manastirii Langwaden bat de cinci ori pe zi. Calugarii cistercieni sa strang in capela de rugaciune. De 45 de ani incoace, acelasi program. Zi de zi. Cistercienii isi organizeaza viata dupa principiul "ora et labora" (roaga-te si munceste"). "In total, aici traiesc opt calugari. Datoria noastra este sa intretinem manastirea si sa oficiem slujbele religioase la orele stabilite, in intervalul orar sase dimineata - noua seara. Intre slujbe, fiecare are cate o sarcina de indeplinit", spune staretul Bruno Robeck.

Zisterzienser Abtei Senaque Lavendelfeld
Calugarii cistercieni sunt activi in special in domeniul serviciilor sociale. Ei le ofera alinare sufleteasca sau ajutor celor care au nevoie, ei acorda ingrijire catorva zeci de batrani dintr-un azil aflat in zona si tot ei sunt cei care organizeaza slujbe in aer liber pentru motociclisti si biciclisti. Jutta Piehler, de profesie jurist si pedagog social, lucreaza de zece ani de zile ca angajat la administratia cladirii. "Fara calugari, aceste activitati ar fi fost de neconceput. De fapt, toate s-au nascut la initiativa lor. Manastirea are si cativa angajati, insa calugarii sunt cei care se ocupa de activitatile cu caracter social."

In plus, tot calugarilor le revine misiunea de a face rost de bani atat pentru intretinerea lor, cat si pentru cea a cladirii intrucat manastirea nu primeste constant fonduri, adauga staretul Bruno Robeck. Principala sursa de venit este pensiunea manastirii. Totodata, cistercienii exploateaza din plin avantajele terenului imens din jurul manastirii pentru a cultiva verdeturi si flori.

Printr-o buna organizare, manastirea functioneaza fara probleme. Dar fara ajutorul tehnicii moderne nu totul ar decurge atat de usor. Fratele Aelred, care se ocupa de relatia cu presa si de casa de oaspeti a manastirii este de parere ca accesul la internet ofera numeroase avantaje. "E destul de greu sa te deplasezi pentru fiecare fleac pana la administratorul cladirii sau pana la bucatarie. Prin e-mail merge totul mult mai repede. Dezavantajul este ca ne vedem rar unii cu ceilalti, asa incat contactele cu semenii nostri sunt tot mai rare."

Internetul si telefonul mobil fac parte din viata de zi cu zi a fratelui Aelred. In anumite momente totusi, tehnica nu mai e binevenita. „Cand ma duc la capela nu iau telefonul cu mine. Am momente in care nu doresc sa fiu gasit. Singurul care mi se poate adresa atunci este Dumnezeu."


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.