Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Bergenia
1.689 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cultivarea asmatuiului
414 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Curatarea trandafirilor primavara
491 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cultivarea cartofilor de la A la Z
262 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pentru plantarea crinilor primavara
184 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 lucruri de facut primavara
41 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  . Daliile
297 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plantarea bulbilor de flori de primavara
475 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cultivarea rosiilor in paie
700 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cultivarea legumelor intr-o mini sera
290 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

Cultivarea salatei verzi primavara

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.03.2022  Adauga la favorite 244 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Salata verde nu are pretentii in ceea ce priveste solul in care urmeza sa creasca, insa o fertilizare prealabila cu gunoi de grajd semidescompus este intotdeauna binevenita, mai ales daca stii ca pamantul nu este prea bogat in substante nutritive. Pregatirea terenului pentru cultivarea salatezi verzi incepe cu inlaturarea tuturor resturilor vegetale ramase pe teren de la cultura anterioara. Dupa acest pas, solul trebuie arat, maruntit si nivelat bine.

Tine cont ca salata verde nu este mare amatoare de soare, ceea ce inseamna ca terenul pe care vrei sa o cultivi ar trebui sa fie semiumbros. Sigur ca daca singurul spatiu disponibil in gradina este in plin soare, salata va creste acolo, insa frunzele vor dobandi un gust usor amarui.



Cultivarea salatei verzi

Dupa ce te-ai asigurat ca ai terenul bine pregatit, nu-ti ramane altceva de facut decat sa realizezi insamantarea. Salata se insamanteaza pe randuri, cu anumite distante care permit plantelor sa se dezvolte aromonios. Astfel, trebuie sa lasi 20 de cm distanta intre randuri si 13-18 cm pe rand. Cat despre adancimea la care se realizeaza insamantarea, aceasta ar trebui sa fie de aproximativ 3 cm. Cantitatea de seminte de salata verde neceara este de 2 gr samanta/mp.



Ingrijirea salatei verzi

Dupa insamantare, salata verde va fi buna de recoltat dupa 40-90 de zile, in functie de soiul pe care alegi sa il cultivi. Pana la recoltare, este bine sa raresti randurile, deoarece daca sunt adunate prea multe plante, se vor sufoca.

Trebuie sa stii ca salata verde creste cel mai bine daca are un sol umed in permanenta. Prin urmare, este posibil sa fii nevoit sa aplici cateva udari pana la recoltare. Ca truc, poti aplica un strat de mulci pe sol, pentru a preveni murdarirea frunzelor cu pamant atunci cand le uzi.

Salata verde este rezistenta si in fata bolilor si a daunatorilor, deci nu ar trebui sa-ti faci griji ca cineva sau ceva iti poate pune in pericol recolta.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.