Victime ale somajului sau condamnati la locuri de munca nepotrivite, o treime dintre europeni, activi si pensionari, traiesc intr-o insecuritate economica tot mai mare. Tabloul edificator al unei societati la marginea prapastiei.
La Comines, in nordul Frantei, Patricia, 56 de ani, alterneaza contractele temporare si perioadele de somaj, la fel ca fiul ei Anthony, 25 de ani. Pentru Sven, muncitor intr-o turnatorie din Leipzig, viitorul este incert: deja de cateva ori, fabrica sa aproape s-a inchis. Leila, o pensionara suedeza in varsta de 70 de ani, isi ia proviziile de la un magazin alimentar solidari, chiria pentru locuinta sociala inghitind jumatate din pensia ei de 1.200 de euro. Asistenta educationala la o scoala primara din Duisburg, Uwe, angajata de o organizatie de caritate, nu este platita in timpul vacantelor scolare de vara. Cu sotia sa, casiera intr-un magazin cu discount, se pregateste sa se intoarca sa locuiasca la parintii sai bolnavi, care nu isi mai permit sa plateasca ajutorul la domiciliu. Licentiata in jurnalism, Nouria, 25 de ani, este curier in Barcelona pentru ca nu si-a gasit un loc de munca intr-o redactie...
https://www.youtube.com/watch?v=NEdr5gc4UNU&ab
Sanctiuni impotriva Rusiei: ce pret suntem dispusi sa platim?
Vladimir Putin a anuntat ca lucreaza pentru a raspunde „sanctiunilor grele occidentale" impuse tarii sale. Dar sanctiunile au un impact si asupra celor care le iau: Uniunea Europeana depinde partial de Rusia pentru gaze si materiile prime agricole, cand Franta este al doilea cel mai mare investitor strain in Rusia.