Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Un ochi pe planeta - Australia tara sansei?
1.011 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pastratorii visului (Tinutul Arnhem)-Australia
1.180 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Noua fata a persoanelor fara adapost in Australia
181 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Australia, Tinutul Arnhem. Pastratorii Visului
642 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Lord Howe
374 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  15 cele mai misterioase descoperiri din Australia
207 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Australia El Nino
1.469 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Casatorita cu Statul Islamic:
293 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata la tara in Australia!
189 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Australia Documentar 4K | Muntii Albastri
100 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Australia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.02.2022  Adauga la favorite 281 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Australia (pronuntie engleza: Pronuntie audio /əˈstreɪljə/), oficial Uniunea Australiei, este o tara ce ocupa in intregime continentul cu acelasi nume, insula Tasmania si alte insule mai mici. Este cea de-a sasea tara in lume dupa marime, ocupand 7.617.930 km², si cea mai mare tara din Oceania si Australasia. Tarile vecine sunt Indonezia, Timorul de Est si Papua Noua Guinee la nord; Insulele Solomon, Vanuatu si Noua Caledonie la nord-est; si Noua Zeelanda la sud-est.

Pentru mai bine de 40.000 de ani cu mult inaintea primelor asezari Britanice, Australia era populata de Aborigeni australieni, care au apartinut unora sau mai multor din cele 250 de grupuri de limbi. Dupa descoperirea acestor teritorii de catre exploratorii din Tarile de Jos din 1606, Marea Britanie pretindea la teritoriile de est a Australiei in 1770 si a inceput sa colonizeze aceste teritorii prin deportarile penale spre colonia Noul Wales de Sud incepand cu 26 ianuarie 1788. Populatia crestea in mod constant in urmatoarele decenii. Continentul fusese explorat iar alte cinci colonii ale Coroanei au fost stabilite.

Pe 1 ianuarie 1901 cele 6 colonii au format impreuna o federatie, constituind Commonwealth-ul Australian. De atunci, Australia mentine un sistemului politic stabil, bazat pe democratie liberala ce functioneaza ca o democratie federala parlamentara si monarhie constitutionala. Federatia cuprinde 6 state si mai multe teritorii. Populatia tarii este de 23 milioane de locuitori ce traiesc mai mult in mediul urban si este concentrata mai ales in statele din est.

Fiind o tara foarte dezvoltata si una dintre cele mai bogate, Australia este cea de-a 12-a economie a lumii dupa marime si este pe-al cincilea loc dupa venitul pe cap de locuitor. Dupa cheltuielile din domeniul militar, Australia se afla pe locul 13. Fiind pe-al doilea loc dupa indicele dezvoltarii umane, Australia se ocupa primele locuri in lume dupa multe alte performante precum calitatea vietii, sanatate, educatie, libertate economica si protectia drepturilor civile si a celor politice. Australia este tara-membra a G20, OECD, WTO, APEC, ONU, Comunitatii Natiunilor, ANZUS, Forumul insulelor din Pacific.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.