Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  6.Insula Santorini-Grecia
770 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Changuu (Insula Inchisorii) Tanzania
503 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Iraklia-Grecia
613 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Rutland
641 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Reunion
755 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5.Insula Nisyros,Grecia
2.308 vizite - 0 comentarii
adaugat de tita
 
  Insula Saaremaa, Estonia
1.396 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  INSULA RAB
1.460 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Fogo -Capul Verde
118 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nabih Saleh-Bahrain .
727 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Insula Palea Kameni

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.01.2022  Adauga la favorite 169 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Top atractii turistice Santorini
Top 15 Atractii Turistice Santorini
Grecia

Santorini
Septembrie 3, 2019Mirela LeoniLeave A CommentOn Top 15 Atractii Turistice Santorini
Auzim atatea despre Santorini, vedem atatea fotografii spectaculoase, ne imaginam ca toata insula este asa. Ceea ce nu poate fi mai departe de adevar. Majoritatea turistilor care vin in Santorini stau trei sau patru nopti, pentru ca in doua zile vezi (aproape) tot. Sau tot ceea ce face insula atat de speciala. Cu siguranta poti avea o vacanta superba de o saptamana in Santorini, ai timp sa te bucuri la maxim de locurile frumoase – sa vizitezi Oia de cateva ori de exemplu, dar si sa descoperi insula de-a fir a par, plus alte insulite apropiate. Un TOP al atractiilor turistice din Santorini in articolul de fata.

Santorini este o insula vulcanica. Acum 3600 de ani avea o forma rotunda si avea un vulcan la mijloc. Marea eruptie minoica (una dintre cele mai mari eruptii ale antichitatii) a creat forma actuala a insulei si a dus la disparitia uneia dintre cele mai avansate civilizatii de la vremea respectiva.

Thira are numai 73 de kilometri patrati, partea vestica este toata o faleza inalta de 220-250 de metri deasupra nivelului marii, iar partea estica este la nivelul marii, acolo sunt majoritatea plajelor. Santorini este astfel o insula situata in panta, de la vest la est. De fapt partea vestica s-a ridicat la marele cutremur, cand s-a format un val tsunami care a ajuns pana in Creta.

Insula Santorini o sa va socheze un pic: este uscata, fara vegetatie, deloc spectaculoasa. Nu, nu este toata asa cum o vedem in pozele de promovare. Insa locurile acelea sunt reale, toate in jurul Calderei!

1. Caldera
Top atractii turistice Santorini 4
Top atractii turistice Santorini: Caldera
Atractia principala este uriasa laguna circulara, Caldera. Santorini (numele oficial Thira) este un arhipelag de 5 insule: numai doua locuite: Thira, cea principala (cu minunatele Oia si Fira) si Thirassia.

Thirassia, sau micul Santorini, are o comunitate de 300 de pescari, un port frumos si cateva sate, cel mai faimos fiind Manolas, satul capitala. Acesta este cocotat pe stanci la fel ca faimoasele Fira si Oia, iar insula toata are o atmosfera apropiata de ce era Santorini inainte de a deveni o insula atat de turistica.

In afara de Thirassia mai sunt:

Insula Nea Kameni – sau insula vulcan, cu noua vulcani submarini care sunt inca activi.

Insula Palea Kameni – un vulcan adormit, cu ape termale. Aici puteti face baie in apa rosie, care isi ia culoarea de la concentratia mare de fier din apa. Aceasta este mai calda cu 5,6 grade Celsius decat apa Marii Egee.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.