Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum prevenim arsurile la stomac
1.573 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum prevenim arsurile la stomac
1.488 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arsuri casnice: ce sa faci daca patesti asa ceva acasa
234 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arsuri de stomac si ragaieli
2.583 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lupus si legatura speciala cu Vitamina D.
320 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bauturi recomandate atunci cand ai arsuri la stomac
79 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Leacuri pentru arsuri
555 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Colecistita
1.521 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Uleiul de masline – ideal in caz de arsuri
548 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Medicamente care te pot ucide
166 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Arsuri casnice:

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 10.12.2021  Adauga la favorite 320 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
00:00 - 00:53 Ce trebuie sa faci in caz de arsuri casnice
In functie de agentii care produc arsuri acestea se impart in trei categorii: termice, chimice si electrice. De asemenea, in functie de profunzime si evolutie, profesor doctor Agrippa Ionescu a clasificat arsurile in patru grade:

00:54 - 01:38 Arsuri Gradul 1 (cel mai putin grav, arsura fiind superficiala):
zona arsa se inroseste, apare usturimea si hipertermia, adica o crestere a temperaturii locale. In acest caz primul ajutor consta in racirea imediata a zonei afectate. Acest lucru se face prin expunerea la jet de apa rece timp de circa 20 de minute. Arsurile usoare, de gradul 1, NU se vor pansa.

01:39 - 02:30 Arsuri Gradul 2
semnelor de la gradul 1 li se mai adauga aparitia unor vezicule cu lichid clar, foarte dureroase, numite si flictene. Se intervine la fel, prin scufundarea zonei afectate in apa rece. Veziculele cu lichid care apar nu vor fi sparte daca sunt mici, pentru ca se vor remite de la sine. Insa daca ele sunt pe o suprafata mare, vor trebui punctionate pentru evacuarea continutului, cu un ac steril. Aceasta manevra va fi efectuata de personalul calificat, scopul ei fiind acela de a reduce posibilitatea desprinderii accidentale si expunerii tegumentului la riscul de suprainfectare. Pe arsurile de gradul 2 se aplica doar pansament steril si apoi eventual fasa.

02:31 - 03:07 Arsuri Gradul 3 si Gradul 4.
La gradul 3, veziculele care apar contin un lichid rosu, sanguinolent si sunt mai grave decat arsurile de gradul 2. La gardul 4, sunt distruse toate straturile pielii si pot fi afectate planurile profunde, respectiv muschii, vasele de sange, nervii si uneori chiar si osul. In acest grad, din cauza afectarii nervilor, durerea poate fi absenta. Arsurile de gradul 4 nu se regenereaza, vindecarea fiind posibila doar prin tratament chirurgical.

03:08 - 03:21 Arsuri prin flacara
In cazul arsurii prin flacara, daca hainele victimei sunt lipite de piele, nu se va incerca scoaterea lor ci se va stropi cu apa rece ori se vor aplica pe zonele afectate comprese cu apa rece, pana la sosirea ambulantei sau pana se ajunge cu victima la spital.

03:22 - 03:38 Arsuri prin substante chimice
In cazul arsurilor provocate ca urmare a contactului cu substante chimice, daca hainele sunt imbibate cu respectiva substanta ele vor fi urgent indepartate pentru limitarea contactului acesteia cu pielea.

03:39 - 04:12 Arsuri prin electrocutare
Abordarea arsurilor electrice (electrocutare) este diferita pentru ca si modul de producere al arsurilor este diferit. Acestea sunt grave pentru ca provoaca nu doar leziuni doar la locul de intrare si iesire ci si leziuni profunde ale organelor si chiar stop cardiac. In primul rand, inainte de a atinge victima, se opreste sursa de curent electric sau se indeparteaza cablul cu un obiect nemetalic ori folosind manusi de cauciuc.

04:13 - 04:58 Recomandari in caz de arsuri casnice
In primul ajutor in caz de arsuri NU se folosesc produse alimentare precum faina, ulei, unt, miere, iaurt, albus de ou, NU de folosesc pudre, unguente sau plasturi, NU se foloseste apa oxigenata sau rivanol. Doar apa rece! Apa rece, NU gheata, pentru ca aceasta poate produce distrugeri tisulare si vei inrautati lucrurile cand ele stau si-asa destul de rau.

Ce este bine sa ai in casa: o trusa de prim ajutor care sa contina diverse dispozitive si produse de uz medical, comprese sterile, fasa de tifon sau bandaj autoadeziv, analgezice (paracetamol sau ibuprofen) pentru diminuarea durerii, spray contra arsurilor si gel calmant pentru arsuri.

04:59 - 05:47 Tribut Colectiv
30 octombrie 2015, ora 22.33, Clubul Colectiv. Cinci ani, de cand focul care a ars timp de 153 de secunde a luat vietile a 64 de tineri si a mutilat alte peste o suta. Unul dintre cei raniti in acea noapte de iad s-a sinucis dupa doi ani de la tragedie, devenind a 65-a victima. Colectiv, tragedia care a ingenuncheat o tara intreaga. Niciun vinovat. Cand am facut acest video ne-am gandit la voi. Este in memoria voastra, este un tribut pe care vi-l aducem. Nu v-am uitat. Pentru ca nici noi nu ne-am vindecat.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.