Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Roma-Catacombele Sfantului Calist HD
1.316 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  Catacombele din San Gennaro
174 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Roma-Biserica Quo Vadis in Via Appia Antica HD
1.265 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  Catedrala Salerno-Italia
225 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sant Roma de Sau-Catalonia
260 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Roma - Cartierul Coppede - 1915
1.084 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Napoli Sotteranea-Italia
609 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Roma-Altarul Patriei- HD
1.591 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  Biserica parohiala Sfantul Paul- Valetta -Malta
334 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Biserica parohiala- Sfantul Paul-Malta
179 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Roma-Catacombele Sfantului Sebastian

 
 
 
 
 
Adaugat de alexandra 18.11.2011  Adauga la favorite 1.856 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
La Roma se pastreaza aproximativ 60 de catacombe dintre care cele mai importante se afla pe Via Appia Antica - drumul construit in 112 i.C., care lega Roma de Capua. Aristocratii romani obisnuiau sa ridice monumente funerare impunatoare de-a lungul drumurilor de intrare in Roma. Crestinii insa nu aveau cimitire proprii, dar treptat, cetatenii romani deveniti crestini au donat terenuri comunitatii crestine spre a fi folosite drept cimitire.

Ajuns pe Via Appia, departe de vacarmul marelui oras, emotia este coplesitoare: esti constient ca mergi pe aceleasi pietre pe care a calcat Sfantul Apostol Petru incercand sa fuga din calea prigonitorilor; pe Via Appia, sfantul Petru l-a intalnit pe Isus cu crucea in spate indreptandu-se spre Roma. La intrebarea "Domine, quo vadis?" ("Unde mergi, Doamne?"), Isus i-a raspuns: "Merg la Roma sa ma rastignesc a doua oara", iar Sfantul Petru a inteles ca trebuie sa se intoarca la Roma, sa moara marturisind credinta crestina. Biserica "Domine Quo Vadis" (sec. VII) aminteste si astazi crestinilor de intalnirea sfantului Apostol Petru cu Mantuitorul Isus de acum aproape 2000 de ani, iar piatra care pastreaza urmele Mantuitorului se pastreaza in biserica "Sfantul Sebastian".

Loc de inmormantare si de intalnire pentru crestinii primelor veacuri, catacombele sunt pentru crestinii de astazi loc de aducere aminte a timpurilor de prigoana si de jertfa, dar si loc de rugaciune catre sfintii martiri inmormantati aici - unii mai cunoscuti, altii mai putin cunoscuti - toti insa bineplacuti lui Dumnezeu pentru jertfa lor suprema, toti mijlocitori pentru noi, crestinii din toate timpurile. La Roma sunt deschise spre vizitare cinci catacombe: "Sfanta Agnes" pe Via Nomentana, "Sfanta Priscila" pe Via Salaria si trei catacombe pe Via Appia Antica: "Sfanta Calist", "Sfanta Domitila" si "Sfantul Sebastian".


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.