Callicarpa este un arbust care impresioneaza nu prin flori, ci prin fructele mici, rotunde, de culoare mov stralucitor. Ele sunt dispuse in ciorchini, pe toata lungimea ramurilor. Bobitele nu sunt toxice pentru om, dar sunt puternic stringente si nu pot fi consumate in stare cruda.
Florile apar primavara pe ramurile de un an si sunt mici, si ele grupate in buchete.
Callicarpa creste sub forma de tufa puternic ramificata. Pe masura ce cresc, ramurile au tendinta sa se aplece spre pamant.
Ingrijirea florilor. Callicarpa creste frumos in soluri bine drenate, in care apa nu stagneaza. Imbogatiti solurie sarace cu compost si gunoi de grajd.
Sunt doua moduri in care puteti taia Callicarpa. Toamna tarziu sau primavara devreme taiati toata tufa pana la 15 cm inaltime. Cand porneste in vegetatie, planta isi va relua cresterea, in forma rotunda. In acest fel tufa ramane mai mica si compacta. Callicarpa nu are nevoie de taieri in fiecare an daca folositi acest sistem.
A doua metoda presupune o taiere graduala. Indepartati in fiecare an cate un sfert din coroana. Taiati ramurile mai batrane, aflate in apropierea solului. Folosind aceasta metoda planta creste inalta, chiar poate depasi 2 metri.
Se poate inmulti prin seminte si butasi. Semintele se obtin din fructele in forma de bobite si se planteaza proaspete.
Cel mai usor se inmulteste insa prin butasi. Taiati lastari de 10-15 cm. Indepartati frunzele, lasand o pereche in varf. Plantati butasii in nisip sau in amestec de turba cu perlit. Dupa 6 saptamani ar trebui sa inradacineze, iar apoi sa apara si primele noi frunzulite.