Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Extraterestrii si nazistii
724 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Incidentul de la Roswell din 1947
91 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Festivalul lampioanelor zburatoare
1.234 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Desecretizarea fenomenului OZN
1.180 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bio Impact: Jungla
754 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cateva noutati despre OZN-uri
134 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 secrete mari inexplicabile
1.787 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Da Vinci: Geniul care a scos Europa din Evul Intunecat
62 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Omul zilei (Anglia 1955) Comedie 85 min Man of the Momen
119 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Incredibilele drame ale familiilor geniilor-Mozart
1.233 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Incredibilele masini zburatoare ale prof. Oehmichen

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.10.2021  Adauga la favorite 223 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Inginer genial, Etienne Oehmichen a fost primul care a reusit intr-un zbor cu elicopterul in 1924. O explorare interesanta a muncii profesorului, care si-a petrecut viata observand pasari si insecte pentru a-si debloca secretele.

Totul a inceput cu o rola de film gasita intamplator in regiunea Montbeliard. Aceste imagini dateaza de la inceputul secolului al XX-lea. Acestea arata inceputurile unui dispozitiv ciudat, unul dintre stramosii elicopterului. Aceasta masina a fost inventata de Etienne Oehmichen, un om de stiinta si inginer francez. Datorita ei, a fost primul care a reusit un zbor de un kilometru cu circuit inchis. Un geniu mandru, pilot de testare, dar si un naturalist stralucit, Oehmichen a lasat in urma o serie de inventii si teorii. Si totusi, dupa moartea sa, a disparut complet din istorie. Cum ar fi putut cadea in uitare? Lectii din zborul animalelor La inceputul secolului al XX-lea, in Europa si Statele Unite, inventatorii tuturor dungilor au pornit intr-o cursa incredibila pentru a fi primii care construiesc un elicopter. Dar de la esec la dezastru, ei renunta unul dupa altul. In zorii anilor 1920, doar doi barbati au ramas in competitie: spaniolul Raul Pateras de Pescara si francezul Etienne Oehmichen. Pentru o lunga perioada de timp, ei sunt gat si gat in ​​cursa pentru inregistrari. In cele din urma, Oehmichen a castigat in 1924. Victoria sa a venit dintr-o idee originala: unde concurentii sai incercau sa gaseasca solutii tehnice, el a avut ideea de a observa zborul animalelor. El construieste camere care inregistreaza zborul pasarilor si insectelor cadru cu cadru. Intelege astfel ceea ce, pana atunci, il impiedica pe om sa fure. Astazi, oamenii de stiinta lucreaza la dezvoltarea unor mici roboti zburatori proiectati pentru a se deplasa independent. Aceste microdronuri sau nanodronuri sunt elicoptere minuscule care arata ca insecte ... Dar cercetatorii de astazi se confrunta cu aceleasi dificultati ca Etienne Oehmichen. La fel ca el, ei apeleaza la libelule pentru a descifra complexitatea performantei lor incredibile in zbor.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.