Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Condimentul plin de vitamine care previne constipatia...
354 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Acidul uric din urina
1.183 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aloe vera
980 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  hrana sanatoasa
1.149 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  Green Coffee Bean Extract
1.141 vizite - 0 comentarii
adaugat de stinco
 
  15 semne ca iti Lipseste POTASIUL,
148 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru vacanta de vara
712 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Urzica moarta
1.257 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Scapa pentru totdeauna de vene varicoase!
219 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SFECLA ROSIE – 6 motive sa o consumi!
72 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Capere,

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.09.2021  Adauga la favorite 336 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Caperele reprezinta mugurii in curs de inflorire a plantei numita caper, un arbust de talie mica, ce creste din abundenta in zona bazinului mediteranean, in tari precum Cipru, Italia, Grecia, dar si in unele regiuni din nordul Africii si din Asia. Se mai numeste si trandafir Flanders, iar bobocii nerecoltati se tranforma in flori superbe cu petale albe si stamine lungi, de culoare mov.


Popular in preparatele cu iz mediteraneean, gustul pregnant astringent al caperelor poate transforma un preparat banal, intr-unul inedit. Marimea redusa a acestora nu le face un deserviciu, din contra: cu cat sunt mai mici cu atat sunt mai valoroase in bucatarie. Caperele nu se comercializeaza proaspete, ci doar murate. Desi sarace in calorii si grasimi, caperele sunt bogate in sodiu, asadar este bine sa fie consumate cu prudenta.

Ce substante nutritive contin caperele si ce beneficii aduc organismului?
Acesti minunati boboci aromati sunt plini de fitonutrienti, antioxidanti si vitamine, fiind una dintre cele mai bune surse de quercetin si rutin, doua bioflavonide cu puternica actiune antioxidanta. Quercetin-ul, care se poate gasi in cantitate mai mare doar in frunzele de ceai, are proprietati anti-bacteriene, anti-canceriene, analgezice si anti-inflamatoare. Rutin-ul consolideaza vasele capilare, ajutand la buna functionare a sistemului circulator, si are, de asemenea, un efect de reducere a colesterolului de tip LDL. Mugurii picanti sunt de asemenea bune surse de vitamina C, vitamina A, vitamina K, vitamina E, niacina (B3) si riboflavina (B2), dar si de minerale: calciu, fier, cupru si potasiu.

Daca toate astea nu erau deja de ajuns, caperele sunt folosite in tratarea reumatismului, in reglarea apetitului si reducerea fatulentei, mentinerea unui nivel optim al zaharului din sange, decongestionarea cailor respiratorii si reducerea secretiilor. In scop cosmetic, caperele au efecte pozitive in hidratarea si incetinirea procesului de imbatranire a pielii, datorita efectului antioxidant, in tratarea cosurilor si a iritatiilor pielii, dar si in stimularea cresterii parului, datorita continutului bogat in vitamina B si fier.

Cand pot introduce capere in alimentatia bebelusului?
Caperele pot fi introduse cu prudenta in alimentatia copilului, dupa varsta de 1 an, datorita continutului ridicat de sodiu, provent din adaosul de sare folosit in conservarea caperelor. Este indicat sa cereti sfatul medicului pediatru pentru introducerea alimentelor noi si sa respectati regula celor 4 zile.

Cum alegem si cum folosim caperele?
Caperele se comercializeaza conservate in otet, ulei de masline, saramura sau chiar sare. Dupa deshiderea conservei, se vor pastra la frigider.

Rareori sunt consumate ca atare, ci mai degraba completeaza gustul salatelor, pastelor, supelor sau al sosurilor, sau pot garnisi feliile de pizza. Au un gust intens, asadar o cantitate relativ mica este suficienta pentru a imbogati savoarea mancarurilor.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.