Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Castelul Caerphilly
431 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Howard, Anglia
301 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Cardiff-Anglia
441 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Cardiff -Anglia
253 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Wawel-Cracovua
760 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Bratislava
822 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Pena, Portugalia
389 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul d'Usse
2.488 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Blois
2.127 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 10 locuri de vizitat in Slovacia - Ghid de calatorie
227 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Castelul Caerphilly Anglia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.08.2021  Adauga la favorite 195 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Castelul Caerphilly (galeza: Castell Caerffili ) este o fortificatie medievala din Caerphilly, in sudul Tarii Galilor. Castelul a fost construit de Gilbert de Clare in secolul al XIII-lea ca parte a campaniei sale de mentinere a controlului asupra Glamorgan si a vazut lupte extinse intre Gilbert, descendentii sai si conducatorii galezi nativi. Inconjurat de extinse lacuri artificiale - considerat de istoricul Allen Brown ca fiind „cele mai elaborate aparari impotriva apei din toata Marea Britanie" - ocupa in jur de 30 de acri (12 ha) si este al doilea castel ca marime din Regatul Unit. Este renumit pentru ca a introdus aparari concentrice ale castelului in Marea Britanie si pentru casele sale de poarta mari. Gilbert a inceput sa lucreze la castel in 1268 dupa ocuparea sa din nordul Glamorganului, majoritatea constructiei avand loc in urmatorii trei ani la un cost considerabil. Llywelyn ap Gruffudd, rivalul galez al lui Gilbert, s-a opus proiectului, ceea ce a dus la arderea sitului in 1270 si preluat de oficialii regali in 1271. In ciuda acestor intreruperi, Gilbert a finalizat cu succes castelul si a preluat controlul asupra regiunii. Nucleul Castelului Caerphilly, inclusiv cazare de lux a castelului, a fost construit pe ceea ce a devenit o insula centrala, inconjurata de mai multe lacuri artificiale, un design Gilbert derivat probabil din cel de la Kenilworth. Barajele acestor lacuri au fost fortificate in continuare, iar o insula la vest a oferit o protectie suplimentara. Inelele de ziduri concentrice au inspirat castelele lui Edward I din nordul Tarii Galilor si au dovedit ceea ce istoricul Norman Pounds a numit „un punct de cotitura in istoria castelului din Marea Britanie".

Castelul a fost atacat in timpul revoltei Madog ap Llywelyn din 1294, a rascoalei Llywelyn Bren in 1316 si in timpul rasturnarii lui Edward al II-lea in 1326–27. La sfarsitul secolului al XV-lea, insa, a cazut in declin si pana in secolul al XVI-lea lacurile s-au scurs si zidurile au fost jefuite de piatra lor. Marchizii de Bute au achizitionat proprietatea in 1776, iar in cadrul celui de-al treilea si al patrulea marchiz au avut loc restaurari extinse. In 1950, castelul si terenurile au fost date statului, iar apararile impotriva apei au fost reinundate. In secolul 21, agentia de patrimoniu galeza Cadw gestioneaza site-ul ca o atractie turistica.

Ore: Zilnic, 9:30 am-5pm

Admitere: Adulti, £ 5,50; Familii, £ 16.50

Adresa: Castelul St, Caerphilly

Site-ul oficial: http://cadw.gov.wales/daysout/caerphilly-castle/?lang=en


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.