Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Pe poteci, spre inima ta! Ep 16
235 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Glory Hole - Barajul Monticello , California
1.133 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cascada Pruncea (Casoca)
215 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Valea Draganului
411 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Garni, Khor Virap-Armenia
118 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zona de recreere nationala Glen Canyon-Arizona
109 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Barajul Vidraru
520 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Transfagarasan - Balea Cascada - Balea Lac si retur
84 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Veria-Grecia
1.123 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muntii Iezer-Papusa
423 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Barajul Siriu

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.07.2021  Adauga la favorite 210 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Situata la jumatatea distantei dintre Brasov si Buzau , pe DN 10 , localitatea Siriu este cunoscuta pentru barajul si lacul cu acelasi nume , care domina intreg spatiul si sunt totodata principalele atractii din aceasta zona deosebit de pitoreasca . Asezat intre masivele Siriu si Podu Calului barajul are o inaltime de 122 m , o lungime a coronamentului de 570 m si a fost construt fara beton sau ciment , doar din roca , steril si miez de argila , cu o tehnica inovatoare la acea vreme . In contact cu apa argila isi mareste volumul si devine impermeabila . Pentru construirea barajului , in 1984 , a fost stramutata o intreaga comunitate de circa 300 de gospodarii . Construirea barajului a dus la formarea unui lac de acumulare de o frumusete uimitoare , care se intinde pe o suprafata de 500 ha si o lungime de 11 km , nu are niciodata acelasi nivel si asta schimba infatisarea si culoarea lacului ,
pe langa anotimp sau vreme . Configuratia DN10 a fost schibata odata cu construrea barajului . Soseaua urmareste linia de contur a lacului si trece prin mai multe viaducte , care sporesc farmecul locului . Viaductul Giurca si viaductul Stanca Teherau sunt cele mai importante . De la Siriu se poate pleca in excursii prin masivele Siriu , Podu Calului si Monteoru . In apropiere , in pdurea de langa satul Casoca se afla o frumoasa cascada cu acelasi nume . Locul este minunat . Aici la Siriu exista multe pensiuni ,unde va puteti caza , iar in zona se poate pescui , se fac plimbari cu barca pe lac si excursii in imprejurimi . Masivul Siriu situat intre vaile raurilor Buzau , Crasna si Siriu este o atractie irezistibila pentru turistii indragostiti de natura si drumetii de aici se poate ajunge la Lacul Vulturilor , dupa un traseu de 3 ore si tot de aici porneste cel mai scurt traseu spre varful Penteleu . De la Siriu se pot face multe excursii si cu masina In 2 ore se ajunge la Colti la Muzeul Chihlimbarului , asezarile rupestre de la Alunis , sau la Vulcanii Noroiosi , ori spre nord la Intorsura Buzaului , Prejmer sau Brasov . Cunoscutul si indragitul interpret de muzica populara Benone Sinulescu s-a nascut aici , la Siriu iar melodia sa " Cat e Siriul de mare " da numele unui festival de folclor care are loc aici , la Siriu , in prima duminica dupa Sfanta Maria .


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.