Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Istoria Cailor Ferate Britanice / Episod 1
319 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Cailor Ferate Britanice / Episod 4
321 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Cailor Ferate Britanice / Episod 3
370 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Trenul Bullet Shinkansen
1.248 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul Cailor Ferate Romane - Bucuresti
1.017 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  ISTORIA CUM (NU) AI STIUT-O!
68 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Angliei ep.1|
406 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Afganistan: marele joc (partea a II-a )
338 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Angliei ep 2
485 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Modul in care trenurile au schimbat averile victoriene
312 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Istoria Cailor Ferate Britanice / Episod 2

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.07.2021  Adauga la favorite 293 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
La Muzeul National al Cailor Ferate, Alex si Peter ajuta la punerea in aburi a celei mai faimoase locomotive din lume, Flying Scotsman. Echipa face o plimbare de-a lungul vietii, in timp ce locomotiva calatoreste de-a lungul rutei sale initiale, conectand cele mai importante doua capitale financiare ale imperiului - Londra si Edinburgh - iar Alex afla cum este sa se hraneasca personalul de catering cu 250 de guri infometate. Peter se indreapta catre Marea Cai Ferate Centrale pentru a afla cum a revolutionat calea ferata livrarea corespondentei chiar in Marea Britanie si este pus in sarcina la oficiul postal calator, unde timpul este esential.

Baietii viziteaza Muzeul Milton Keynes pentru a afla cum caile ferate au facilitat primul serviciu de comunicare electrica vreodata - mesagerie instantanee cu peste o suta de ani inainte de sosirea e-mailurilor. Cu caile ferate care deschid multe noi si interesante locuri de munca, Ruth afla ce a presupus rolul rotii si ajuta la obosirea unei roti cu o banda de otel la atelierul South Devon Railway. La Bristol, Alex descopera modul in care caile ferate erau responsabile de a aduce natiunea in sincronizare, in timp ce viziteaza un ceas cu nu unul, ci doua minute! Intre timp, Peter invata cum caile ferate au adus pentru prima data stirile actuale ale Marii Britanii, care au fost fierbinti in presa.
https://www.youtube.com/watch?v=cp-epdr40z4&ab_channel=ChirmGary
Cu toata puterea inainte 5

In acest episod, echipa se indreapta spre South Devon Railway pentru a explora viata liniei de ramura inainte de taierea Beeching din anii 1960. Ruth mulge cu mana o rasa locala de vaci si descopera modul in care caile ferate au venit in ajutor atunci cand o boala mortala a distrus aproape intregul stoc de bovine din Londra.

Dupa un test de vedere, in stil victorian, Peter se alatura echipajului de pe linia South Devon. Dar nu este vorba de o navigatie simpla atunci cand vine vorba de a conduce trenul cu lapte in timpul noptii. Il intalnim pe Dave Knowling, un sofer de motoare cu aburi cu o experienta de 63 de ani, care ii arata lui Peter cum se face si de ce este atat de important sa tii un ochi inchis atunci cand dai cu carbunele. Lucrul la caile ferate victoriene a fost periculos - 500 si-au pierdut viata si 16.000 au fost raniti intr-un singur an. Ruth descopera ca cei care au pierdut un membru pe calea ferata Great Western au fost ingrijiti de un atelier special de protezare a membrelor.

Alex si Peter fac o excursie la Strathspey Railway si afla despre unul dintre cele mai profitabile exporturi din Scotia, in timp ce la Gwili Line, Ruth afla de ce un tanar antreprenor galez a devenit prima persoana care a introdus cataloage de comanda prin posta - datorita cailor ferate.

https://www.youtube.com/watch?v=gmnmInPQe9Q&ab_channel=ChirmGary
Cu toata puterea inainte 6
In the final episode, the team find out how the combination of increased leisure time and affordable rail transport brought a new kind of freedom for working-class Victorians. Ruth travels along the beautiful south Devon coast from Paignton to Kingswear, where she helps get a paddle steamer prepared for a journey up the River Dart.

At Swanage, Peter finds out what it was like to work on the excursion trains and the impact mass tourism had on the area. Alex discovers how railways enabled geologists and amateur fossil-hunters to explore Britain's prehistoric past. In the heart of the capital, Ruth visits the landmark hotel built by the Midland Railway at St Pancras Station and finds out how the railways made London a tourist destination, before embarking on a Victorian shopping spree. The steam fair comes to town and Peter helps prepare the gallopers, while Alex takes to the road in a steam car and discovers just how fast they could go.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.