Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Catedrala Notre Dame din Strasbourg
816 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Reims-Franta
1.191 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Strasbourg-Franta
564 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Catedrala Notre Dame din Tournai-Belgia
272 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Notre-Dame de Montreal Basilica.
368 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Strasbourg-Franta
1.075 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sainte Chapelle – Simfonia luminii si culorilor
654 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
06:42
  Notre-Dame De Paris
1.295 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
  Lausanne, cantonul Vaud-Elvetia
505 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Notre-Dame-de-Cimiez Nisa
658 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Catedrala Notre-Dame de Strasbourg

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.05.2021  Adauga la favorite 239 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Considerat unul dintre cele mai frumoase monumente ale arhitecturii occidentale, Catedrala Notre-Dame se intoarce peste Strasbourg cu turnul sau masiv. Aceasta catedrala impresionanta, construita din gresie rosie Vosges, a durat cateva secole pentru a finaliza si a afisa o serie de stiluri arhitecturale - de la secolul al X-lea pana in secolul al XV-lea, pana la sfarsitul secolului al XV-lea. Exteriorul Catedralei functioneaza ca o lectie in povesti biblice, completate cu sute de cifre. Fatada de vest a secolului al XIII-lea prezinta scene ale Pasiunii lui Hristos, opera lui Erwin si a succesorilor sai. In partea de sud sunt sculpturi alegorice celebre ale Bisericii si Sinagoga creata de un artist german circa 1230. Doua caracteristici adaugate in secolul al XV-lea includ octogonul rafinat al turnului de nord si spiralele deschise. Pana in secolul al XIX-lea, turnul de 142 de metri al Catedralei din Strasbourg era cel mai inalt in lumea crestina.

Catedrala din Strasbourg are ferestre vitralii exceptionale medievale, care se compara in magnificiu cu cele de la Catedrala din Chartres. Printre cele mai splendide sunt fereastra de trandafiri din vitralii din vest si ferestrele vitralii in stil bizantin in cor. Cu lumina colorata filtrata prin aceste ferestre, naosul Catedralei ofera un spatiu inspirator pentru contemplarea spirituala. O alta dintre cele mai frumoase opere ale Catedralei este Tapiseria "Coronarea Fecioarei", care se situeaza printre cele mai inalte realizari ale artei religioase. Catedrala are un organ enorm, cu figuri animate. In transeptul de sud se afla horloge astronomique, un ceas astronomic renascentist. Aceasta capodopera a cronologiei ii distreaza pe vizitatori cu o parada a apostolilor in fiecare zi la ora 12.30. Dupa ce vizitati interiorul Catedralei, vizitatorii pot urca spre varful turnului pentru o priveliste minunata asupra orasului, campiile Rinului, Padurea Neagra si Muntii Vosges.

Adresa: Place de la Cathedrale, Strasbourg


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.