Rechinul ciocan este cunoscut si numit dupa forma anormala a capului, care seamana cu un ciocan cu ochii dispusi la capetele opuse ale protuberantelor. Se crede ca animalul poate avea un efect stereo mai bun datorita prezentei unor senzori electromagnetici. Se stie ca rechinul ciocan poate detecta foarte usor animalele care se ascund in aluviunile de pe fundul marii. Forma capului poate avea, de asemenea, unele avantaje hidrodinamice.
Rechinul ciocan poate ajunge la 4 metri lungime si poate cantari peste 400 de kilograme. Este masliniu gri pana la gri inchis in partea de sus si alb pe partea inferioara.
Raspandire
Este intalnit in marile temperate si subtropicale. In Europa patrunde doar in Marea Mediterana. Rareori poate sa apara in partea de nord-est a Oceanului Atlantic.
Obiceiuri
Rechinul ciocan se hraneste cu alti rechini mai mici (inclusiv din specia lui), cu pesti cartilaginosi, fructe de mare si crustacee. A atacat oameni.[4]
Reproducerea
Rechinul devine matur sexual la o lungime cuprinsa intre 2,5 si 3 metri. Un rechin poate hrani intre 30 si 40 de pui vii de 50 de centimetri lungime.