Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Legumele congelate
1.207 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Capsuni congelate
173 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa faci glob de zapada dintr-un bec
267 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 SECRETE PENTRU CURATAREA BAII
286 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Capsuni congelate
280 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai ieftine si eficiente solutii pt o mana frumoasa
118 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  27 solutii simple care iti fac viata zilnica mai usoara
806 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Cum indepartam igrasia si mucegaiul de pe perete
1.711 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Martisoare inedite din folie de aluminiu
46 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Trucuri curatare vase din inox
330 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Solutii antimucegai moderne: batoanele congelate

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.03.2021  Adauga la favorite 703 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Igrasia – un dusman ce nu poate fi eliminat, tu fiind osandit sa traiesti toata viata alaturi de el? Nimic mai fals. Mucegaiul de pe pereti poate fi inlaturat, ideea e sa gasesti solutia ideala pentru tine si pentru sanatatea peretilor tai. Exista numeroase metode ce ne promit ca ne scapa de mucegai, atat cele traditionale, cunoscute de majoritatea lumii, cat si solutii antimucegai moderne, mai putin cunoscute si care se remarca prin originalitate si ne promit sa ne scape intr-un mod eficient de mucegai. Este si cazul metodei ce implica batoane congelate. In randurile de mai jos vei putea afla in ce consta aceasta.

Solutii antimucegai modernePrin batoane congelate intelegem o serie de substante chimice, alcatuite printre altele si din clorura de sodiu, care contribuie la dobandirea proprietatii de impermeabilitate. Acestea sunt tinute la congelator pentru a ingheta, pentru ca apoi, cand ele se afla in stare solida, sub forma unor batoane, sa fie folosite de noi pentru a le introduce in gaurile pe care tot noi sau diferite persoane specializate in acest domeniu le vor face in perete. Aceste gauri trebuie realizate, de preferat, la baza peretului si de asemenea, in partea exterioara a acestuia. Astfel, apa este directionata spre partea de jos a casei, iar urmatoarea ei oprire si, in acelasi timp si ultima, va fi in pamant. In plus, aceste gauri trebuie plasate la o distanta de aproximativ 10 cm una de alta, iar adancimea lor trebuie sa fie cu aproximativ 2 cm mai mica decat cea a peretilor.

Odata introduse in perete, batoanele revin la starea initiala, adica la starea lichida, iar substanta din interiorul lor se cristalizeaza si patrunde tot mai bine in perete. In aceste conditii, peretele nu mai este poros si nu mai permite trecerea apei. Iar mucegaiul nu va mai avea parte de un mediu propice aparitiei si dezvoltarii, aceste batoane tinandu-l la distanta. Important este ca acest proces sa fie realizat cu mare atentie, deoarece in cazul in care gaurile nu au fost astupate bine sau suprafata peretului nu este omogena, este foarte posibil ca, in timp, substantele sa se scurga pana cand se vor termina, iar efectele dorite de tine vor inceta sa mai apara.

Batoanele congelate se remarca printr-o mare durabilitate, de minim 25 de ani, timp in care ele nu prezinta nicio fisura, fiind foarte rezistente la orice tip de factori. Dupa ce depasesc perioada de 25 de ani, se intampla uneori sa fie necesare anumite reparatii, insa doar de mica amploare. In asemenea conditii, se intelege de la sine faptul ca ele sunt foarte costisitoare, insa avantajele pe care ele ti le ofera, precum si durata mare de timp in care ele se manifesta ar trebui sa incline balanta in favoarea cumpararii si utilizarii lor.

Exista si cateva dezavantaje ale substantei utilizate in cadrul acestei metode, dar care privite per ansamblu par nesemnificative. De exemplu, trebuie stiut faptul ca in cazul in care aceasta substanta intra in contact cu materiale precum caramida sau betonul, poate determina aparitia unor mici pete de culoare alba, care insa pot fi indepartate cu ajutorul unui acid slab. De asemenea, trebuie sa fiti atenti ca aceasta substanta sa nu intre in contact cu vopseaua peretelui, caz in care nu veti mai putea face nimic decat sa zugraviti din nou. De asemenea, este recomandat sa nu fie utilizat in cazul cladirilor noi, in cazul lor fiind recomandate alte metode antimucegai, la fel de eficiente.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.