Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ce se intampla in creierul Alzheimer?
469 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Legatura dintre Alzheimer si consumul excesiv de zahar
1.092 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parkinson
1.480 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pojarul (rujeola) la copil
1.822 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vitamina E
1.096 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Boala Paget a oaselor
1.385 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Probiotice din alimente
735 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile ceaiului Rooibos
964 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tratamentul herniei de disc fara operatie
551 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sparanghelul
1.542 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Ghiocelul, util in tratamentul bolii Alzheimer

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.02.2021  Adauga la favorite 415 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ghiocelul infloreste primavara devreme, uneori chiar din ianuarie si februarie in zonele temperate nordice, fiind considerate primele flori care apar la inceputul primaverii.


In flora spontana a Romaniei, ghioceii cresc in padurile de foioase, in tufarisuri, prin poieni si prin pajisti umede si umbrite, la campie, la deal si la munte. Cu o frecventa mai mare, ghioceii se intalnesc in zona fagului (fagete). Din flora spontana a tarii noastre, ghiocelul lipseste doar din Dobrogea.

Fiind o planta entomofila, inmultirea prin seminte este secundara la ghiocel (insectele polenizatoare sunt putine in perioada de inflorire a acestei plante), predominand calea de reproducere vegetativa (din muguri vegetativi aflati la baza bulbului, se dezvolta planutule noi).

In ghiocei, mai ales in bulbi, se afla unele substante mai mult sau mai putin toxice, majoritatea din randul alcaloizilor, precum: galantamonul, galatidina, galantamina, nivalina si anticolinesteraza.

Substanta activa din ghiocel numita galantamina poate fi utila in tratamentul bolii , desi nu este un leac. Substanta este continuta si in alte plante, precum narcisa. Galantamonul si galantamina, in doze mici, prezinta efecte citostatice si tonice asupra placilor neuromusculare. Extractele precis dozate din bulbii de ghiocei, din aceasta substanta, prezinta actiune curativa in astenia mialgica si in reducerea sechelelor ramase in urma poliomielitei.

In medicina populara, sucul obtinut din presarea plantei proaspete de ghiocel se utiliza pentru combaterea pistruilor si a parezelor. Compresele cu infuzie din ghiocei sunt eficiente impotriva petelor care, odata cu inaintarea in varsta, se formeaza pe piele.

In prezent, in fitoterapie, se recomanda utilizarea intregii plante de ghiocel (bulb, tulpina, frunze si flori), numai sub forma uscata si doar ca decoct, in tratamente indicate si coordonate de specialisti. Ceaiul din ghiocei are efect antispastic si relaxant, fiind indicat in dureri reumatice si dureri de cap. Infuzia, cate o ceasca, este recomandata pentru combaterea crampelor musculare. Florile de ghiocei se pot pune in apa de baie pentru a calma durerile reumatice.

Sursa: Agerpres


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.