Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Vietile secrete si mortile misterioase ale scriitorilor
9 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pozitia tragica a printului Charles
382 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ray CHARLES
1.049 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Documentar Pablo Escobar (Romana)
470 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De oamenii sunt impotriva lui Charles & Camila
427 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum a furat Camilla ,inima printului Charles
412 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dow si Jones – Vrajitorii de pe Wall Street
333 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un om ,un destin -Charles X, rege al Frantei
499 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  J.P Morgan: Cum un om a finantat America
469 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Louis Braille
845 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Charles-Louis de Secondat, Baron de La Brede

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.10.2020  Adauga la favorite 408 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Charles-Louis de Secondat, Baron de La Brede et de Montesquieu (n. 18 ianuarie 1689; d. 10 februarie 1755), de regula mentionat doar ca Montesquieu, s-a nascut in castelul din la Brede, langa Bordeaux, intr-o familie de magistrati apartinand micii nobilimi.[11] A fost una din cele mai complexe si importante figuri ale iluminismului francez.

A activat in calitate de consilier (1714) in parlamentul de la Bordeaux, devenind presedintele acestuia (1716 - 1728) dupa moartea unuia din unchii sai, caruia i-a mostenit titlul si functia. In 1728, a devenit membru al Academiei Franceze.
Opera sa majora, Scrisori persane (1721), „profunda alegorie a dragostei, moralei, politicii si religiei“ [12], s-a bucurat de un succes imens si imediat. Cartea este conceputa sub forma unei colectii de scrisori, despre care se presupune a fi fost scrise de calatori in Persia si de prietenii acestora din Europa. Aici, autorul a satirizat si a criticat institutiile franceze
In calitate de teoretician, a scris in 1734 o disertatie istorica stiintifica asupra infloririi si decaderii Romei, Considerations sur les causes de la grandeur des Romains et de leur decadence (Consideratii asupra cauzelor maretiei si decadentei romanilor), in care afirma ca „Roma a oferit spectacolul unei fascinante pervertiri a firii umane, al unei patologii la care republicile sunt extrem de vulnerabile“

Spiritul legilor (1748), debuteaza cu o scurta discutie despre legi in general. In cartea I, Capitolul III, sustine ca „legea in general este ratiunea omeneasca in masura in care ea guverneaza toate popoarele de pe pamant iar legile politice si civile ale fiecarui popor nu trebuie sa fie decat cazuri particulare la care se aplica aceasta ratiune omeneasca“.[14] Scopul deliberat a lui Montesquieu in aceasta carte este sa explice legile umane si legile sociale. Conform lui, tot ceea ce exista are legile sale, „Divinitatea“ are legile sale, „lumea materiala“ si „substantele superioare omului“ au, la randul lor, legi proprii. Cartea este un studiu comparativ, concentrat asupra a trei tipuri de guvernare (republica, monarhie si despotism), fiind realizat sub influenta ideilor lui John Locke.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.