Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum pastrezi rosiile
58 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum aflam nivelul de zahar din must
823 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum am conservat carnea fara frigider sau electricitate
222 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
02:01
  Cum sa-ti pastrezi calmul la volan.
2.132 vizite - 0 comentarii
adaugat de tony
 
  Cum te distrezi la plaje
83 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa te distrezi la plaja
157 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa-ti imbunatatesti memoria
194 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 lucruri care iti fac viata mai usoara
2.655 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Primele saptamani ale bebelusului.
547 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sunteti consumatori de ceai?
330 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Cum pastrezi strugurii

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.10.2020  Adauga la favorite 258 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Intai de toate, uita- te cu atentie la boabe: daca strugurii au fost culesi de curand, boabele sunt tari, carnoase, coaja lor este usor transparenta si viu colorata (de un alb-galbui, in cazul soiurilor de struguri albi; de un rosu intens pentru soiurile de struguri rosii; de un rosu foarte inchis, pentru strugurii negri).
Uita-te apoi si la codite: ar trebui sa fie tari si verzi. Daca sunt decolorate, inseamna ca strugurii au fost culesi prea repede si nu s-au copt destul. In schimb, coditele care sunt uscate sau putrede la capete indica faptul ca strugurii au fost culesi de mult si, intre timp, si-au pierdut si suculenta, si aroma.
«Bruma» de pe boabe e semn bun
Pelicula fina albicioasa de pe boabe - “bruma", cum i se spune - este un semn bun: inseamna ca ciorchinii au fost culesi de cel mult doua zile si nu au fost atinsi cu mana nici in timpul recoltarii, nici pe traseul spre taraba (viticultorii stiu ca trebuie sa apuce ciorchinii doar de codite, ca sa nu stearga pruina - “bruma" - care protejeaza boabele sa nu mucegaiasca.
Unde se pastreaza cel mai bine
Cei pe care ii vei consuma in ziua respectiva pot fi pastrati la temperatura camerei, intr-un vas suficient de larg ca sa nu pui ciorchinii unul peste altul. Inainte de a-i aduce la masa, spala-i bine, sub jet puternic de apa.
Cei pe care ii pastrezi cateva zile vor sta foarte bine la rece, in cutia frigiderului, inchisi intr-o punga din plastic. Nu-i spala (in contact cu apa, vor putrezi repede, chiar si la temperatura redusa). Daca boabele sunt deja umede, lasa-le sa se usuce; pentru a grabi procesul, poti tine ciorchinii pe hartie absorbanta sau pe un servet de bucatarie, moale.
Strugurii pe care ii vei pastra pentru o perioada mai lunga au nevoie de un regim special: unge taietura coditei (locul in care ciorchinele a fost despartit de pe butucul de vie) cu putina ceara: “dopul" astfel format va impiedica oxidarea tesutului coditei si alterarea boabelor. Depoziteaza-i intr- o camara racoroasa; ideal ar fi sa-i poti atarna de codite


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.