Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Povestea lui Margaret Gallagher - Cabana mea cu paie
369 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jonathan Coe
896 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regina Elisabeta a II-a si liderii Marii Britanii
195 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Margaret Mead
962 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Margaret Thatcher ,prima femeie premier din Europa
454 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Inventii care au schimbat lumea in anii ‘80
1.247 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Margaret Sanger,
259 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria pantofului si a tocului cui
610 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Angela Merkel
791 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Printesa Margaret, Contesa de Snowdon
237 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Margaret Thatcher

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.10.2020  Adauga la favorite 238 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Baroneasa Thatcher, LG, OM, PC, FRS (n. 13 octombrie 1925 - d. 8 aprilie 2013)[10] a fost un om politic britanic, prim-ministru al Regatului Unit intre 1979 si 1990.

Baroneasa Thatcher a fost prima femeie aleasa in functia de prim-ministru sau lider al unui partid politic major in Regatul Unit, precum si primul premier britanic ales de trei ori consecutiv (1979, 1983 si 1987), record politic pe care l-a egalat numai Tony Blair in 2005. A devenit membru al Parlamentului britanic in 1959. Este una dintre cele mai importante personalitati politice britanice, mandatul sau fiind cel mai lung mandat continuu din istoria politica britanica. Ea este de asemenea una dintre cele mai controversate figuri politice, fiind prima femeie prim-ministru din intreaga istorie a Europei.

Alaturi de Churchill, Thatcher imparte onoarea de a avea o statuie de bronz in holul Camerei Parlamentului.

In 2011 viata ei a fost ecranizata intr-un film de mare succes, Doamna de fier (The Iron Lady),[11] cu Meryl Streep ca protagonista, rol pentru care a si fost declarata, in 2012, „cea mai buna actrita" la Globul de aur, la Premiile BAFTA si la Oscar.



Inceputurile vietii si educatia
Baroneasa Thatcher s-a nascut sub numele de Margaret Hilda Roberts in orasul Grantham din Lincolnshire in partea de est a Angliei. Tatal sau a fost Alfred Roberts, proprietarul unui mic magazin din oras si o figura cunoscuta in viata politica locala. Desi oficial el era descris ca „liberal independent", in practica sustinea conservatorii locali. Roberts si-a pierdut postul sau de Alderman dupa ce Partidul Laburist a castigat controlul Consiliului din Grantham in 1946. Mama sa a fost Beatrice Roberts, nascuta Stephenson.

A fost o eleva silitoare, urmand cursurile scolii de fete din Kesteven si mai apoi pe cele ale Colegiului Somerville, Oxford, incepand cu 1944, unde a studiat chimia. A devenit presedinte al Asociatiei Universitare Conservatoare din Oxford in 1946, fiind cea de-a treia femeie care sa ocupe aceasta functie. A absolvit cu un titlul de gradul doi, si a lucrat ca cercetator chimist pentru British Xylonite si mai apoi pentru J. Lyons and Co., unde a ajutat la producerea metodelor de pastrare a inghetatei.

Deces
Thatcher a murit in dimineata zilei de 8 aprilie 2013, la hotelul The Ritz din Londra, in urma unui accident vascular cerebral. Ea se cazase intr-unul din apartamentele hotelului The Ritz inca din perioada Craciunului (in 2012), din cauza unor probleme cu scarile casei sale din Chester Square.[14] Margaret Thatcher avusese, de altfel, probleme de sanatate mai multi ani la rand.Lordul Bell, purtatorul de cuvant al lui Thatcher, a confirmat decesul printr-un comunicat de presa emis la ora 12:52, ora locala (11:52 UTC).

Detaliile despre funeralii au fost stabilite conform dorintelor lui Thatcher.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.