Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
01:00
  Buckingham Palace - Schimbarea garzii
1.399 vizite - 0 comentarii
adaugat de alisa
 
  Plaka. -Atena
599 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Attica -Grecia
460 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Thissio si Monastiraki
598 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Acropole Atene
741 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Place Royale (Koningsplein)-Bruxelles
106 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Londra-Marea Britanie
1.166 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  Calabria-Italia
543 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marea Galileei
255 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Masada-cetate veche din desertul de langa Marea Moarta
338 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Atena Marea Schimbare a Garzii

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 04.06.2020  Adauga la favorite 326 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Unul dintre cele mai emotionate momente care are loc zilnic in Atena este schimbarea garzii la Palatul Parlamentului din Piata Syntagma.

Istoria incepe in anul 1842, odata cu inscaunarea primului rege al Greciei, Otto.

Primul lucru pe care grecii i l-au cerut regelui a fost o Constitutie. De indata ce Constitutia a fost adoptata, piata in care se afla Palatul Regal (actualul Palat al Parlamentului) ia numele Syntagma (Constitutie).

Totodata, regele infiinteaza Garda Regala, formata din evzones (soldati din infanteria usoara).
Dupa cel de-al doilea razboi mondial, Garda Regala a devenit Garda Nationala si serviciul se face la Mormantul Eroului Necunoscut. In Grecia, serviciul militar este obligatoriu si fiecare tanar spera sa satisfaca stagiul militar in Garda Nationala. Este, poate, cel mai greu serviciu militar, dar atat soldatul, cat si familia acestuia, se bucura de respectul intregii tari.

Revenind la momentul schimbarii garzii, unora li se poate parea un spectacol caraghios tinut de niste tineri in costume la fel de caraghioase. Chiar am auzit astfel de exprimari de la oameni care au fost dezamagiti de ceea ce au vazut. Si asta numai pentru ca nimeni nu le-a explicat ce se intampla de fapt acolo
Uniforma evzonilor
Uniforma evzonilor, inspirata de portul haiducilor din timpul stapanirii otomane, nu este aleasa intamplator si contine o multime de simboluri. Rosul simbolizeaza sangele, iar negrul din ciucurele fesului simbolizeaza lacrimile. Fustanela din matase alba are 400 de pliuri simbolizand fiecare an de dominatie otomana. Tsarouhia, sabotii pe care ii poarta, sunt confectionati din lemn si cantaresc fiecare, 1,5 kg. Pomponul din varf are un dublu scop: simbolistic si pragmatic. In timp ce turcii purtau pomponul la turban, grecii il purtau la picior, acolo unde voiau sa puna toate capetele turcilor. In timpul razboiului de independenta, fiecare pompon ascundea un pumnal ce putea fi folosit atunci cand soldatii erau prinsi si dezarmati.


Zilnic, din ora in ora, la fix, are loc “Mica Schimbare a Garzii. Duminica, la ora 11.00, are loc Marea Schimbare a Garzii.

Daca vreti sa prindeti un loc bun duminica dimineata, este de preferat sa ajungeti cel putin cu 15-20 de minute inainte.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.