Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Insula Hvar, Pakleni Otoci-Croatia
564 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  INSULA RAB
1.460 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Brac Bol, plaja Zlatni Rat -Croatia
930 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Mljet, Croatia
890 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Croatia Insula Losinj
855 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coasta Dalmata, Croatia
557 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SUSAK-Croatia
514 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  LASTOVO – Croatia
448 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Croatia-Umag
1.177 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  DUGI OTOK Croatia
476 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Insula Hvar -Croatia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.08.2012  Adauga la favorite 990 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Hvar este separat de insula Brac prin Canalul Hvar (Hvarski Kanal), de la Vis de Canalul Vis, din Korcula prin Canalul Korcula, Peljesac de la Canalul de Neretva, in timp ce pelerina de est a insulei este situat la doar trei navigare mile departare de continent. Insula se intinde de la vest la est, la aproximativ 80 km.

Cultura Hvar a durat 3500 - 2500 i.Hr.. In secolul 4 i.en oamenii de Pharos invins razboinici Jasadini si aliatii lor. Victoria lor asupra fortelor mult mai mari, este imortalizat-o inscriptie, una dintre cele mai vechi inscriptii cunoscute din Croatia.

Initial cunoscuta sub numele de insula, Pharos, dupa Marea Egee de Paros, insula a fost grec si farul de pe insula a fost, de asemenea, numit Pharos. Cele Apollonius din Rhodos greci poetului mentionate la insula ca "Piteyeia" in secolul al treilea i.Hr.. El a venit cu numele de la cuvantul grecesc, fie "pitys", adica molid, sau din satul ilir vechi de Pitve in partea centrala a insulei.

Sub dominatia romana (in provincie din Dalmatia), a fost cunoscut ca si mai tarziu Fara Pharia. In Evul Mediu timpuriu, croatii stabilit pe insula Hvar si a numit-o, inlocuind vechea slava consoana "f" cu "HV", dar insula a fost condusa inca de populatie vorbitoare de limba romanica din Dalmatia. Influenta croat convins populatia rezidenta roman pentru a schimba din nou numele oficial Quarra.

De la sfarsitul secolului al 11-lea a numit-o italienii Lesina, ceea ce inseamna "padure" (o descriere exacta a insulei, la timp), sau in Republica venetian, Liesena. Numele italian pentru ea, Lesina, a ramas in uz oficial pana in secolul al 19-lea.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.