Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Coaja castravetelui
1.003 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile perelor
1.061 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coji de ou
957 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remediu natural impotriva virusurilor, gripei si racelii
408 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Perele si beneficiile
1.573 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coji de papaia
1.626 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  pepene verde: surprinzatoare oferite de coaja de pepene
658 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bozul
1.322 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce sunt cojile mai bune decat fructele.
208 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Caju
1.093 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Coaja perelor

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.05.2020  Adauga la favorite 638 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Este ceva mai groasa decat a celorlalte fructe, are un parfum foarte intens (dat de niste substante aroma¬tice cu potential vindecator foarte puternic) si este o adevarata colectie de minerale si vitamine. Mai mult de 60% din vitaminele C si A, din potasiul si magne¬ziul acestui fruct sunt concentrate in coaja perelor. Apoi, pielita groasa care inveleste fiecare para este, de fapt, un amalgam de fibre alimentare, adica de sub¬stante nedigerabile, care sunt extraordinare in reglajul greutatii corporale si in normalizarea digestiei, dar si a tranzitului intestinal. In medicina populara roma¬neas¬ca, coaja perelor era folosita tot anul. Curatata de pe fruct, era taiata foarte marunt si tinuta la soare, iar dupa ce se usca precum iasca, era depozitata in camari uscate, in saculeti curati de panza. Pe timpul iernii, cand copii erau incuiati la burta, cand raceau usor sau erau anemici, nu¬maidecat li se dadeau aceste coji inmuiate in apa. Cu secole inainte ca medicina moderna sa puna in evidenta faptul ca perele au coaja cel mai bine tolerata de catre sis¬temul digestiv al copiilor, babele noastre stiau cum sa foloseasca acest remediu in pediatrie. Dar sa vedem in continuare cateva utili¬zari terapeutice ale cojii acestui fruct:

Tratamente cu coaja de pere


Imunitate - substantele care coloreaza coaja perelor in acele minunate nuante galben-rosiatice se numesc flavonoide si multe dintre ele au un foarte pu¬ter¬nic efect de stimulare a capacitatii naturale de apa¬rare a organismului. Mai exact, ele stimuleaza or¬ga¬nis¬mul sa produca mai multe celule ale sistemului imu¬nitar, activandu-le pe cele deja existente si fa¬candu-le mai eficiente in lupta cu virusii sau cu bac¬teriile. Aceasta este explicatia stiintifica (cel putin una dintre ele) a faptului ca in medicina populara coaja acestor fructe era atat de eficienta in prevenirea si tratarea racelilor la copii.
Diabet - paradoxal, pentru un fruct atat de dulce, dar perele sunt printre cele mai bune antidiabetice. Si aceasta o spun mai multe studii medicale facute in ul¬ti¬mii ani. Cum este posibil acest lucru? Ei bine, ex¬pli¬catia o gasim tot in coaja acestor fructe, care contine fi¬bre alimentare si alte substante care cresc receptivi¬ta¬tea organismului la insulina si previn efectele secun¬da¬re ale diabetului, cum ar fi bolile vasculare sau cele ale sistemului nervos. Iar combinatia de aur contra uci¬ga¬sului tacut, cum mai este numit diabetul, este for¬mata din: pere + mere. Simplu si eficient! Nici un alt ali¬ment sau combinatie de alimente nu a aratat un efect mai puternic in prevenirea si tratarea diabetului za¬harat.
Dieta de slabit - fiind un prieten atat de bun al pancreasului, coaja perelor este si o frana puternica in aparitia senzatiei de foame puternica, ce apare pe fon¬dul cresterilor si apoi al scaderilor bruste ale glice¬miei, acest fruct avand un efect de stabilizare a glice¬miei. A¬poi, tot datorita cojii bogate in fibre, perele sunt foar¬te lent digerate si absorbite de catre organism, pre¬lun¬gind senzatia de satietate, inclusiv atunci cand sunt in¬gerate impreuna cu alte alimente. Toate aceste cali¬tati le recomanda pentru tinerea cu mai multa usurinta a re¬gimurilor hipocalorice, dar si pentru evitarea efec¬tu¬lui de yo-yo (de ingrasare brusca), care adesea apare dupa incheierea programelor de slabit. Consumati cate o para, cu tot cu coaja, de fiecare data inainte de a man¬ca, si va veti putea tine sub control greutatea.
Colon iritabil, boli gastrice de reflux - spre deo¬sebire de celelalte alimente foarte bogate in fibre ali¬men¬tare, coaja perelor este extrem de blanda cu sto¬ma¬cul si co¬lo¬nul, ajutand la reglarea activitatii aces¬to¬ra. Doua pere crude, cu tot cu coaja, consumate in fie¬care dimi¬neata, ajuta la reglarea activitatii colo¬nu¬lui, prevenind tulburarile de tranzit. Piureul de pere cu tot cu coaja este indicat pentru tratarea refluxului gas¬tric la copii si adulti.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.