Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Kotor -Muntenegru
560 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Herceg Novi-Muntenegru
500 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Canionul Tara River - Muntenegru
625 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cetinje-Muntenegru
333 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Przno Muntenegru
24 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Padurile de la Biogradska Gora, Muntenegru
467 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Orasul Zabljak-Muntenegru
564 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Shkodra_Albania
324 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sveti Stefan, Muntenegru
102 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muntenegru
591 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Kotor –Muntenegru

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.02.2020  Adauga la favorite 284 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Tarmul Muntenegrului: Kotor – cap de afis. Patrimoniul Mondial UNESCO a fost de aceeasi parere cand a luat sub obladuirea sa aceasta asezare ce debordeaza de farmec la aproape fiecare colt de strada.

Cu toate zidurile antichitatii cocotate pe intinderile muntoase plus tiglele rosiatice ce imbraca asezamintele, Kotor este deja una din preferatele croazierelor internationale si tur operatorilor care-si incep programul in vecina Croatie.

Incadrat de un peisaj de fiorduri desprins din Golful Kotor, orasul cu acelasi nume a fost candva cel mai aglomerat port al Marii Adriatice. Astazi, ramane insa cel mai bine conservat oras de pe coasta muntenegreana. Acorda timp unei plimbari romantice pe stradutele-i inguste si simte-ti pulsul cum o ia la goana in vreme ce tu o pornesti, fie printre prea vechile-i zidurile, fie intr-o drumetie pana la Castelul San Giovanni.

Vreme de secole, Kotor a jucat rolul de port comercial pentru navele ce ajungeau aici, venind din toata lumea; si, pe langa obisnuita marfa sau suflare umana de pe aceste nave, mai coborau cu duiumul… pisici. Nemailuate inapoi la bord, in cel mai scurt timp, felinele se instalau si se simteau ca acasa. Alte guri zvonesc cum ca orasul a fost infestat de un numar covarsitor de serpi si sobolani, asadar pisicile au fost aduse aici cu buna stiinta, pentru a proteja orasul si pe locuitori. Oricare ar fi adevarul, cert e ca actualmente, matele sunt un simbol national al norocului, iar daca ai si tu o oarecare slabiciune pentru ele, nu pleca fara sa treci pragul Muzeului Pisicilor si Magazinul Pisicilor.

Cand foamea ocheste si tinteste in punctul sensibil, da fuga la Trpeza, o bijuterie de restaurant cu specific pescaresc, aflat la o aruncatura de bat de basilica Sfantul Luca din buricul orasului. Te avertizam de pe acum: Muntenegru este impletitura perfecta dintre bucatariile slave, italiene si grecesti (si probabil chiar in timp ce citesti asta, pupilele ti s-au marit o jumatate de mm), asa ca asteapta-te sa plangi de incantare pe marginea farfuriilor incarcate de risotto cu fructe de mare, peste la cuptor sau salate cu legume si feta.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.