Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Faringita streptococica
1.190 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  REMEDII NATURISTE PENTRU OTITA LA COPII
850 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  REMEDII NATURISTE PENTRU OTITA LA COPII
504 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coulrofobia
1.160 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Deviatie de sept
383 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Transpiratia abundenta la copii
889 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Antinevralgic
560 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum prevenim enterocolita la copii? -
1.169 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sinuzita
289 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stomatologie laser pentru copii
211 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Exsudatul nazal si faringian la copii

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.02.2020  Adauga la favorite 444 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Infectiile bacteriene, fungice sau virale atat la copii, cat si la adulti, pot fi depistate cu ajutorul exsudatului nazal si faringian.
Copilul are nevoie de un examen obligatoriu al secretiilor nazale si de la nivelul faringelui (exsudat nazal sau faringian) inainte de inceperea gradinitei sau a scolii sau daca are simptome clinice de raceala si dureri in gat a caror cauza nu se cunoaste precis. De asemenea, exsudatul nazal se recomanda si atunci cand copilul sufera de o infectie care nu raspunde la un tratament administrat corect si are secretii nazale purulente.

Secretiile se recolteaza dimineata
Pentru exsudatul nazal, copilul este asezat pe un scaun, cu ceafa sprijinita de spatar. Medicul introduce un tampon steril intr-o nara pentru a colecta secretia, iar dupa cateva secunde il rasuceste usor si il extrage. Recoltarea se face apoi si pentru cealalta nara. Exsudatul nazal se efectueaza dimineata, fara ca nasul sa fie suflat inainte.

In cazul exsudatului faringian, copilul trebuie sa lase capul pe spate si sa scoata limba cat poate de mult. Medicul va apasa limba cu o spatula si va examina cavitatea bucala si gatul, apoi va lua cu un tampon o mostra de secretii din partea posterioara a faringelui si din orice alte zone care au semne de inflamatie. Exsudatul faringian se face tot dimineata, pe stomacul gol. Copilul nu trebuie sa se fi spalat pe dinti si nici sa fi folosit apa de gura.

„Exsudatul faringian si cel nazal sunt doua procedee paraclinice prin care se recolteaza secretii de la nivelul faringelui (perete posterior, amigdale palatine, baza de limba) si de la nivelul foselor nazale (planseu nazal, meat mediu si cavum). Sunt explorari uzuale care se pot efectua in orice laborator de microbiologie, iar recoltarea se poate realiza fie de catre medicul ORL, fie de catre un asistent medical, cu ajutorul unui porttampon steril, introdus apoi intr-un mediu de cultura care stimuleaza cresterea. Pentru a recolta din zona unde avem o cantitate mai mare de secretie sau unde avem o mucoasa mai inflamata, se pot folosi diverse instrumente medicale ca abeslangul sau speculul nazal“, spune dr. Stefan Adrian, medic specialist ORL.

Rezultatul exudatului vine dupa 3 zile de la recoltare impreuna cu antibiograma sau, dupa caz, antifungigrama. Acestea indica ce antibiotice, respectiv ce antifungice sunt recomandate pentru a combate microorganismul (stafilococ, Candida, Enterovirus etc.) descoperit in urma analizei.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.