Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Secrete, pentru silueta
1.326 vizite - 0 comentarii
adaugat de hanul
 
  Cum sa te feresti de raceala!
234 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 alimente
1.268 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum invingem o raceala in 24 de ore?
307 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alimente care ard grasimile.
1.390 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 alimente care previn mahmureala
1.123 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Slabeste cu apa calda cu lamaie
1.302 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa tinem post intr-un mod sanatos
1.068 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai bune alimente antiinflamatorii
76 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alimente nutritive
1.311 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

10 alimente care ne ajuta sa invingem oboseala

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.02.2020  Adauga la favorite 354 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Este important sa ne pastram energia pe toata durata zilei. Putem face asta doar daca acordam o atentie deosebita dietei noastre. Daca te simti epuizata, incearca unul dintre aceste alimente si obtine energia de care ai nevoie pentru a invinge oboseala in mod natural:

1. Bananele
Aceste fructe, bogate in carbohidrati complecsi, zaharuri naturale si aminoacizi, sunt un bun remediu impotriva oboselii. De asemenea, bananele contin tirozina, un aminoacid care produce noradrenalina. Conform Universitatii Rice, noradrenalina creste nivelul de energie.

2. Ciocolata neagra
Cine spune ca ciocolata nu este buna pentru sanatate, cu siguranta nu cunoaste efectele benefice ale ciocolatei negre. Studiile au demonstrat ca aceasta poate imbunatati functiile cognitive. De asemenea, ciocolata neagra contine cafeina, deci este perfecta in cazul in care ai o zi epuizanta.


3. Somonul
Acest aliment contine o doza bogata de proteine. Ele nu numai ca sunt necesare organismului nostru, dar sunt foarte utile in combaterea oboselii. Somonul are aminoacizi grasi, care ajuta la reducerea inflamatiilor, asociate cu starea de oboseala.

4. Afinele
Aceste fructe sunt minunate pentru orice dieta deoarece ele aprovizioneaza organismul cu anumiti carbohidrati care amplifica energia si nici nu adauga mult zahar. O cercetare a Unitersitatii Tufts a demonstrat ca afinele ajuta la performanta motrica si la functionarea memoriei.

5. Verdeturile
Napul, sfecla, varza si spanacul sunt doar cateva dintre legumele verzi care sunt un ajutor natural impotriva oboselii. Este important sa stim faptul ca frunzele lor contin proteine, fibre si antioxidanti.

6. Avocado
Acest fruct are acizi grasi, care pot diminua inflamatiile, asociate cu oboseala. De asemenea, avocado contine grasimi sanatoase, care ofera energie din plin.
Ultimele cercetari au aratat ca o dieta bogata in grasimi monosaturate este mult mai benefica decat una bogata in grasimi saturate in ceea ce priveste cresterea nivelului de energie.

7. Alunele
Acestea contin o doza echilibrata de proteine si grasimi care mentin stabil nivelul de zahar din sange. Acest lucru combate oboseala si ofera o senzatie de satietate. Asa ca, indiferent de forma in care preferi sa mananci alunele, ele sunt o alegere foarte sanatoasa, pe care nu o vei regreta!

8. Cerealele
Cerealele sunt o alegere inteleapta, mai ales la micul dejun. S-a demonstrat stiintific ca oamenii care isi incep ziua cu alimente care contin carbohidrati complecsi (precum cerealele) au mult mai multa energie pe parcursul zilei in comparatie cu cei care opteaza pentru un mic dejun bogat in grasimi.

9. Ouale
Studiile au aratat ca oamenii care mananca oua la micul dejun sunt mult mai energici decat cei care mananca doar o chifla, de exemplu. De asemenea, ouale sunt o alegere minunata datorita continutului lor ridicat de vitamina B, care imbunatateste memoria vizuala si verbala.

10. Curry
Aceasta mancare indiana contine curcuma, un condiment care ajuta la imbunatatirea functiei mentale si la inlaturarea starii de oboseala.

Sursa EllE


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.