Microbii si bacteriile nu rezista la temperaturi extreme. Astfel, in anumite cazuri, poti inlocui substantele chimice pentru dezinfectat cu apa fiarta.
Inainte de aparitia in comert a solutiilor speciale pentru curatat , microbii si bacteriile din bucatarie, si nu numai, erau eliminati folosind doar apa fiarta. Aceasta poate fi folosita in continuare, economisind astfel bani. Pune intr-un vas cu apa fiarta oalele mici de mancare si lasa-le la inmuiat. Daca au si depozite de calciu, formate din cauza apei de la robinet, adauga si o ceasca de otet. In acelasi mod pot fi dezinfectate si ceainicele sau cafetierele. In plus, tot cu ajutorul otetului poti indeparta petele de ceai sau de cafea de pe recipiente. Totodata, apa calda poate fi folosita si la dezinfectarea caserolelor din plastic folosite la incalzirea mancarii in cuptoarele cu microunde. Pentru ca aceste recipiente se umplu de grasime si prind mirosuri neplacute, pune in apa fiarta si zeama de la o lamaie.
Te scapa de mirosuri
Apa fiarta in care ai adaugat suc de lamaie alunga foarte usor mirosurile neplacute. Astfel, data viitoare cand gatesti, poti pune langa aragaz un recipient cu apa fiarta si lamaie pentru a scapa mai repede de mirosul de mancare.
Buna si la desfundat
In loc de solutiile din comert special concepute pentru a desfunda chiuveta, poti utiliza cu incredere apa fiarta. Toarna mai intai un plic de bicarbonat si doua cesti de otet pe canalul de scurgere si, dupa ce au facut spuma, toarna doi litri de apa fierbinte.
100 de grade Celsius este temperatura la care fierbe apa.