Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Pune otet in masina de spalat
82 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Curatati casa in 1 ora
633 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Recomandari si mici secrete pt. curatenia de primavara
1.088 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 SECRETE PENTRU CURATAREA BAII
378 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce trebuie sa stii despre curatarea ochelarilor
484 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Curatarea placilor de marmura
560 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Igiena catelusilor
205 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Reparatii fisuri pereti
408 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Reparatii fisuri pereti
342 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi in curatarea si intretinerea tapiteriei
356 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Spalarea si curatarea pernelor

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 10.01.2020  Adauga la favorite 286 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Lenjeriile de pat se spala saptamanal, insa foarte putina lume ia in considerare si curatarea pernelor. Acestea aduna, de-a lungul timpului, praf si transpiratie care duc la dezvoltarea microbilor si a acarienilor responsabili de probleme respiratorii, alergii si problemele la nivelul pielii.

Pernele si pilotele sunt acelea care contin si aduna extrem de mult praf. Stiai ca 10% din greutatea unei perne vechi de numai doi ani o reprezinta praful, acarienii si dejectiile acestora adunate de-a lungul timpului? Chiar daca aceste lucruri nu se vad cu ochiul liber, nu inseamna ca ele nu exista si ca nu iti pot provoca probleme de sanatate.

Din acest motiv se recomanda ca o data la 3 - 4 luni sa speli toate pernele din casa la un program foarte light, in masina de spalat. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a spala temeinic pernele.

1. Verifica etichetele pernelor

Daca pernele sunt cumparate din comert cel mai probabil ele au o eticheta care iti arata ce anume trebuie sa faci, cum trebuie spalate si uscate si la ce temperatura. Urmeaza intructiunile intocmai. In plus, daca este recomandata curatarea ecologica, nu iti ramane decat sa duci pernele la o curatatorie specializata si sa le iei inapoi dupa 24 de ore sau chiar mai putin.

2. Curatarea pernelor din teresaturi artificiale

Daca pernele nu sunt umplute cu pene de gasca sau un alt element natural, nu iti ramane decat sa introduci cate o perna in masina de spalat si sa dai drumu unui ciclu de spalate foarte soft (eventual cu bule de aer). Ca si detergent opteaza pentru unul lichid. Detergentul normal (cel praf) nu se va dizolva cum trebuie si va ramane, uscat, in interiorul pernei.
In acelasi timp, daca vrei neaparat sa adaugi si balsam de rufe nu iti ramane decat sa adaugi intr-o cantitate foarte mica, in acelasi timp cu detergentul. In acest fel pernele vor fi moi, pufoase si frumos mirositoare, dar in acelasi timp foarte bine clatite si lipsite de substante toxice.

Pentru un parfum intens si proaspat mai exista o varianta: uleiurile esentiale. Acestea nu doar ca improspateaza tesaturile, dar le si dezinfecteaza. Opteaza pentru ulei esential de menta, eucalipt, lavanda, citrice etc. Ai grija sa nu adaugi o cantitatea prea mare pentru ca apoi pot avea un miros prea puternic si poti avea insomnii din acest motiv.

3. Curatarea pernelor din microfibra

In cazul pernelor din microfibra este necesar ca acestea sa fie spalate in masina de spalat, alaturi de un detergent foarte bland. In cazul in care nu ai un astfel de produs nu iti ramane decat sa inlocuiesti detergentul cu un gel de dus testat dermatologic. Acesta va curata tesatura exact atat cat trebuie, fara sa o distrugat si fara sa ramana imbibata in aceasta.

O alta varianta este sa amesteci o cantitate mica de gel de dus cu o lingura de bicarbonat de sodoiu si jumatate de ceasca de otet alb. Acesta amestec va indeparta orice urma de miros, va indeparta petele si va distruge toate bacteriile.

Pernele se usuca la soare sau intr-o camera foarte bine aerisita. Asigura-te ca acestea sunt complet uscate inainte de utilizare sau depozitate. Altfel risti sa provoci aparitia mucegaiului.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.