Busuiocul, antiinflamatorul bunicii. Pe vremea romanilor, busuiocul era considerat o planta magica, fiind denumita „iarba dragostei si a fertilitatii".
AcasaUtileSanatateCondimentele de vara sunt leacuri perfecte
Condimentele de vara sunt leacuri perfecte
0 Comentarii
Citeste tot despre: Condimentele, vara, leacuri, perfecte
15 Iunie, 2011 - 16:49
Schimbarile vremii iti dau ameteli? Nu te ingrijora! Te vei simti mai bine daca vei incerca tincturile sau ceaiurile din condimente de vara! Vei fi uimita de calitatile lor! Revista „Click! pentru femei" iti arata cum sa le prepari!
Busuiocul, antiinflamatorul bunicii. Pe vremea romanilor, busuiocul era considerat o planta magica, fiind denumita „iarba dragostei si a fertilitatii".
Si tot de atunci i-au fost probate calitatile terapeutice. Pentru cistite, ca antiinflamator, bea cate trei cani de ceai neindulcit, timp de doua saptamani, dintr-o lingurita de frunze maruntite.
Calmeaza durerile. Iar daca te-a prins raceala de la curent, poti incerca aceeasi reteta!
Tarhonul spulbera durerile de cap. Consumat in mancaruri, tarhonul, condiment cu gust iute-racoritor, stimuleaza pofta de mancare si digestia datorita uleiurilor volatile.
Pentru regenerarea ficatului, poti face o cura de ceai de tarhon dintr-o lingurita de frunze uscate si maruntite, la o cana de apa clocotita. Se beau trei cani pe zi, timp de doua saptamani.
Patrunjelul te scapa de moleseala. Puternic vitaminizant si mineralizant, anticanceros, afrodisiac si detoxifiant, patrunjelul este o planta care ajuta si la reglarea ciclului menstrual.
O capsula de trei ori pe zi cu ulei esential de patrunjel (se gasesc in farmacii sau la plafar), timp de trei zile te ajuta sa scapi si de dureri, moleseala si de starea de indispozitie.
Rozmarinul invinge raceala. Cu un miros placut, rozmarinul este o planta apreciata inca din Antichitate impotriva racelilor si a strarilor febrile cauzate de acestea (se prepara o infuzie dintr-o lingurita de frunze uscate la o cana de apa fiarta si se bea de trei ori pe zi).
Daca presiunea atmosferica iti da o stare de moleseala si ameteala atunci poti incerca un vin tonic, din doua sute de grame de frunze la 100 ml de vin.
Se pune dopul la sticla si se tine la intuneric 5-6 zile. Se strecoara si se poate bea cate un pahar zilnic.
Leusteanul alunga stresul. Ai trecut printr-o perioada stresanta? Te ajuta tinctura de leustean. Aceasta calmeaza si previne depresiile.
Se prepara din cinci lingurite de funze uscate si maruntite care se pun la macerat 10 zile in acool alimentar.
Poti lua de doua-trei ori pe zi din aceasta tinctura, cate 20-25 de picaturi (le poti doza cu pipeta).