Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  : Bazeaza-te pe ceaiul verde
689 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceaiul de ghimbir
1.228 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceaiul din coji de nuci
200 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile ceaiului verde
1.850 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceaiul si apa 1+2.
1.044 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceaiul si apa 1+2
400 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile ceaiului Rooibos
981 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  N-ai energie? Bea socata!
709 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceaiul de fenicul
234 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fara antibiotice in durerile in gat,infectiile urinare
672 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Ceaiul de soc

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.05.2019  Adauga la favorite 649 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ceai de Soc. Socul (Sambucus nigra) este o planta cu efecte terapeutice puternice ce poate trata si preveni un numar urias de afectiuni. Florile si fructele de soc sunt folosite pentru herpes simplex, probleme reumatice inflamatii ale cailor respiratorii, reducerea inflamatiilor, calmarea iritatiilor. De asemenea ceaiul de soc are efect diuretic si este foarte eficient in detoxifierea organismului deci si pentru piererea in greutate. Frunzele de soc au si puternice proprietati insecticide.
Florile au efect diuretic, laxativ, antiinflamator si au proprietati antivirale si antiseptice, in timp ce fructele au excelente proprietati antioxidante.

Atat florile cat si frunzele contin rutin, izocuercitin si hiperozid. Florile contin glicozide, taninuri, sapine, pectine, uleiuri esentiale, vitamina C si saruri minerale, iar fructele contin taninuri si antociani cum sunt sambucin, sambucianin, crisantemin si alte glicozide si cianidine.
Numai florile si fructele de soc pot fi folosite pentru uz intern. Frunzele si ramurile socului sunt otravitoare pentru consum.



Ceai de soc – proprietati si efecte
Beneficiile utilizarii interne a socului, sub forma de infuzie(ceai de soc) sunt :
– florile de soc sunt folosite in mod traditional pentru tratarea gripei, racelii, sinuzitelor, starilor febrile (reduce febra), probleme ale cailor respiratorii superioare, precum si a febrei fanului;
– fructele au efect analgezic dar au si proprietati laxative (fiind foarte eficiente in constipatie) si diaforetice;
– fructele se folosesc in afectiunile reumatice si in artrita;
– florile si fructele de soc sunt eficiente in tratarea bolilor degenerative, previn cancerul si ajuta la mantinerea sub control a tumorilor benigne. Sunt foarte eficiente in activarea sistemului imunitar;
– cu ceai de soc se pot distruge eficient si viermii intestinali;
Citeste:Vremea socului. Cea mai buna reteta de SOCATA
– socul este un remediu natural in lupta cu obezitatea datorita proprietatilor laxative si diuretice, ajutand la detoxifierea organismului si la eliminarea excesului de apa din organism;
– socul creste secretia glandelor mamare;
– alte utilizari ale ceaiului de soc: stimuleaza sistemul imunitar, trateaza infectiile urechii, stimuleaza circulatia.

Compresele cu Ceai de Soc trateaza celulita
Ceaiul de soc este folosit de mult timp datorita proprietatilor sale antilipidemice, sporind arderile, mobilizarea grasimilor si reducand tesutul adipos din corp. Ceaiul si tinctura de soc sunt indicate aproape in toate dietele, iar compresele de soc ajuta in eliminarea celulitei.

Indicatii pentru uz extern:
– frunzele si scoarta de soc sunt folosite pentru a trata arsurile minore si degeraturile;
– florile sunt folosite pentru ochii inflamti, pentru pielea iritata si inflamata, furuncule, eczeeme, urticarii, leziuni sau ulceratii la nivelul cavitatii bucale;

Prepararea ceaiului de soc
Infuzia. Modul clasic de preparare a infuziei din flori de soc este urmatorul: adaugati o lingura de flori in 250 de apa fierbinte. Pastrati vasul acoperit timp de aproximativ 5 minute. Filtrati si indulciti cu miere (daca doriti). In mod regulat se beau 3 cani de ceai de soc pe zi, dupa fiecare masa. In cazul in care aveti gripa sau raceala se pot bea pana la 6-8 cani cu ceai de soc pe zi, dar numai timp de cateva zile.
Decoctul din flori de soc este obtinut prin fierberea a 50 g de flori in 250 ml de apa timp de 3 minute.

Citeste:Contraindicatii importante pentru ceai de soc
Decoctul din scoarta de soc este obtinut astfel: doua maini de scoarta de soc se fierb intr-un litru de apa pana cand apa se reduce la jumatate din cantitatea initiala, apoi se filtreaza si se divide cantitatea in trei parti. Se bea cate o parte inainte de fiecare masa.

Fructele de soc se pot folosi sub forma de infuzie in amestec cu alte fructe sau plante uscate, fiind preparata la fel ca si infuzia de flori. De asemenea, fructele se pot folosi sub forma de suc preparat astfel: 20 de g de fructe se amesteca cu o lingura de miere si se mixeaza. Se ia cate o ligurita in fiecare dimineata, ca laxativ.

Precautii in utilizarea ceaiului de soc
– frunzele si fructele crude contin glicozide toxice. De aceea aceste remedii trebuie folosite cu grija, doar asa cum va sunt indicate de catre specialisti.
– Nu consumati continuu ceai de soc. Folositi-l maxim 10 zile cu 5 zile pauza.
– Cand folositi remedii din plante, trebuie sa fiti constienti ca acestea pot fi extrem de puternice, si puteti avea reactii adverse. Daca apar reactii adverse cum sunt intoxicatii, voma, iritatii ale gatului, arsuri stomacale, dificultati respiratorii sau convulsii, opriti imediat folosirea remediilor din plante si consultati medicul dumneavoastra.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.