Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ingrasaminte pentru flori din bucataria ta
360 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce mananc 2 oua pe zi?
205 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SAMPON FACUT IN CASA! PENTRU CADEREA CRESTEREA PARULUI.
254 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Oua sclipitoare - Colorarea oualor de Paste in vin alb
802 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se vopsesc ouale de aste natural
327 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Oua vopsite paun.
518 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vopsiti oua fara substante chimice
443 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vopsiti oua fara substante chimice in mod original
301 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Oua de Pasti ( metoda orezului)
1.094 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru parinti 1
1.169 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Cresterea prepelitelor pentru oua

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.05.2019  Adauga la favorite 511 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Aceasta intrucat masculii nu mai sunt necesari, astfel marimea coloniilor nu este limitata pentru considerente de fecunditate. Japonezii, de exemplu, recomanda trei tipuri de crescatorii pentru oua: fermele de casa, cresterea prepelitelor ca ocupatie anexa, cresterea prepelitelor ca ocupatie de baza.


Fermele familiale se fac din placere si din spirit practic, iar numarul prepelitelor crescute este de circa 15-20. In afara de petrecerea in mod placut a timpului liber, mica crescatorie acopera necesarul de oua al familiei respective, iar ouale de prepelita sunt dietetice. Un om, de exemplu, ar trebui sa consume pe zi un ou de gaina, sau 4-5 oua de prepelita, insumand intr-un an circa 1500 oua de prepelita. Intrucat o prepelita produce anual circa 250 oua, inseamna ca pentru fiecare membru de familie trebuie sa existe in permanenta 6 prepelite. Daca familia este formata din patru persoane atunci marimea crescatoriei va fi de 24 prepelite (20 de femele si 4 masculi). Intrucat pentru un metru patrat de cusca se pot caza 100-120 de prepelite adulte, inseamna ca vom rezerva fiecarei prepelite circa 8 cm², iar pentru 24 de prepelite vom avea nevoie de o cusca cu dimensiunile de 64-30cm sau 2 custi suprapuse de 32-30 de cm. Pentru o astfel de cusca nu este necesara o camera speciala, ci doar o boxa existenta in casa, un coridor, o veranda, un balcon, un pod etc, cu conditia de a mentine o temperatura relativ constanta intre 17-20°C, fara curenti si zgomote. De fapt o astfel de cusca mobila cantareste maxim 12 kg si poate fi mutata cu usurinta. O astfel de cusca trebuie prevazuta cu jgheab de furajare si jgheab de adapare, amplasat in exteriorul custii.
Prepelitele consuma intre 22-30g furaje pe zi, in functie de nivelul de ouat, valoarea nutritiva a furajelor si modul de preparare al acestora. La o medie zilnica de 25g, inseamna un necesar zilnic de 600g/zi sau 18kg/luna la o crescatorie de 24 de prepelite. Astfel sunt produse pe luna intre 400-500 oua. Dimineata se administreaza hrana (circa 600g) si apa (circa 1 litru) pentru ziua respectiva. Seara tarziu, se recolteaza ouale (prepelite oua de regula dupa-amiaza). La 2-3 zile se scot tavitele cu dejectii de sub cusca (fiecare prepelita produce zilnic circa 25g dejectii, asadar in trei zile, de la 24 de prepelite se strang pana la 2 kg de dejectii). Puse cateva zile la soare, iar dupa uscare in pungi, aceste dejectii devin un excelent ingrasamant natural care poate fertiliza pe an circa 1000 m² de gradina de zarzavat sau flori


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.