Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sfaturi privind pregatirea gradinii pentru iarna
1.379 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Astenia de primavara - sfaturi
772 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Planteaza acum flori pentru primavara
1.125 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 sfaturi si trucuri practice pentru gradinarii
172 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se face un solar ptr casa.. detalii
479 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 sfaturi si trucuri practice pt gradinarii incepatori
220 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne pregatim organismul de venirea primaverii?
675 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi de frumusete pentru primavara
548 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pregatirea pentru iernare rezervele de miere
881 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pregatirea trandafirilor pentru iarna.
1.501 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Pregatirea gradinii de legume pentru primavara

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.04.2019  Adauga la favorite 541 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Daca esti pasionat de gradinarit, probabil ca te-ai gandit deja ca ar fi practic sa incluzi in gradina si legume. In acest fel poti economisi destul de multi bani, iar satisfactia ca mananci legume plantate si ingrijite chiar de tine este de nemasurata. Cum primavara deja a venit, e momentul sa te apuci de treaba si sa profiti de vremea frumoasa. Activitatea va fi cu atat mai distractiva si mai relaxanta daca ii vei atrage si pe cei dragi sa ti se alature.

Plantele legumicole se planteaza toamna sau primavara, dar indiferent de momentul ales, solul trebuie pregatit in aceasta perioada pentru a oferi un randament bun. Pregatirea de primavara a terenului incepe inca din luna martie.

Va fi necesar astfel sa cureti mai intai foarte bine terenul. Acest lucru il vei realiza cu grebla. Ulterior vei putea sapa si adauga fertilizatori.

Daca optezi sa plantezi acum, ai la dispozitie metoda semanatului sau plantatului de rasaduri, cea din urma fiind mai la indemana si scutindu-te de o serie intreaga de pasi.

Un prim aspect important este sa te asiguri ca spatiul pentru plantat este plan sau usor inclinat si ca ai la dispozitie o sursa de irigare in apropiere. Apoi, in functie de spatiul disponibil vei putea stabili cate plante poti planta. Ar trebui sa verifici nevoile fiecarui tip de planta pe care ti-l doresti, intrucat unele au nevoie de cantitati mai mari sau mai mici de apa si lumina. In acelasi timp, verifica distanta optima dintre plante si dintre rasaduri, astfel incat sa nu aglomerezi plantele si sa nu ai rezultate nedorite.

O gradina utila minimala ar putea contine rosii, ardei, ceapa, usturoi, salata verde si eventual varza. Intr-un spatiu mai mic sau chiar si in ghivece poti sa plantezi leustean, busuioc sau menta. O astfel de gradina te va ajuta sa economisesti destul de multi bani si te vei bucura in plus de legume sanatoase, crescute chiar de tine, fara agenti chimici.

Terenul pregatit asa cum am spus la inceput (greblat, sapat si fertilizat) va fi impartit in functie de tipul plantelor. Parcelele centrale vor fi ocupate de plantele cu nevoia mai mare de lumina, in timp ce zonele marginale vor fi ocupate de plantele care prefera zonele de semi-umbra. Ar trebui sa asiguri si cel putin o parcela pe care sa poti trece cu usurinta si pe care sa depozitezi eventual furtunul sau unelte atunci cand lucrezi.

Ca tot veni vorba de unele, ar fi bine ca inainte de a te apuca de treaba sa te asiguri ca ai dispozitie cel putin o grebla, o cazma sau o sapa si o foarfeca pentru a taia frunzele plantelor deja existente in gradina.
Daca ai deja legume plantate in gradina, este bine sa nu le plantezi in acelasi loc de la an la an, astfel incat sa poti exploata solul pentru o perioada mai lunga de timp.

Asadar, gradina de legume necesita o atentie deosebita primavara, incepand chiar cu luna martie. Indiferent daca alegi sa plantezi acum legume sau vrei sa faci asta la toamna, este necesar sa cureti terenul, sa il sapi pentru a-l aerisi si sa il fertilizezi. Daca alegi sa plantezi acum legume, cea mai usoara metoda este sa plantezi direct rasaduri.

Ingrijtul gradinii de legume reprezinta o oportunitate foarte buna sa te relaxezi si sa petreci timp alaturi de cei dragi, avand in plus si avantajul ca te ajuta sa economisesti bani.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.