Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Aliens exist ? | Exista Extraterestri ? |
435 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Trollstigen, Norvegia – 6 km
793 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mario Batali
726 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Geoparcul din Hateg. Tara dinozaurilor pitici
427 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Acasa in Primaverii,la resedinta sotilor Ceausescu
627 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hrib
1.739 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Brutar francez uimitor! Brutaria lui japoneza!
426 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mascatii.Ce inseamna viata de luptator
173 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cafe Puskin -Moscova
1.427 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Operatiunea "Strainul"
1.096 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Reporter in foc deschis

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.03.2019  Adauga la favorite 310 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Dying to Tell the Story (1998)

In fiecare zi, undeva in lume, ziaristii isi risca viata pentru a informa publicul despre mersul lucrurilor intr-o zona de conflict. Unii dintre ei sunt ucisi, altii sunt torturati, iar altii par ca se afla intr-un loc nepotrivit, la momentul nepotrivit. Documentarul Dying To Tell The Story urmareste activitatea profesionala a unora dintre cei mai cunoscuti reporteri de front din zilele noastre, povestile lor triste sau circumstantele in care si-au pierdut viata.
Povestea lui Dan Elton, tanarul fotograf al Agentiei de presa Reuters, care si-a pierdut viata la 22 de ani, in conflictul din Somalia, este redata prin intermediul surorii acestuia, Amy, care a plecat in Somalia, pentru a vedea cu ochii sai locul in care fratele sau a cazut victima unui atentat.
Amy Elton, insotita de o camera de luat vederi, s-a decis sa plece prin lume, sa treaca prin toate zonele de conflict si sa vorbeasca cu oameni care au vazut moartea cu ochii, incercand sa-si faca meseria. Amy a ales ca parteneri de discutie cateva nume sonore ale presei occidentale: Christiane Amanpour – una dintre cele mai celebre femei din breasla, corespondent CNN, Peter Magubane – fotograf care a cunoscut viata din puscariile Africii de Sud, atunci cand a facut fotografii in perioada luptei impotriva apartheidului, Corrine Dufka – o tanara fotografa a agentiei Reuters, care a asistat neputincioasa la moartea a doi dintre cei mai apropiati colegi, pe frontul din Nairobi, Jacqueline Artz Larma – fotograf al agentiei Associated Press care a acoperit conflictul din Orientul Mijlociu.
Fiecare dintre acesti jurnalisti celebri incearca sa explice telespectatorilor care sunt regulile de supravietuire pe front sau in zone in care ecusonul de reporter nu are nici o semnificatie in fata mortii. Producatorul acestui documentar este chiar mama lui Dan Elton, care a vrut sa arate povestea fiului sau intregii lumi, ca o pledoarie pentru pace.
Povestea vietii lui Dan Elton este una obisnuita, care seamana cu viata oricarui om de pe planeta. Inca de mic, Dan a fost un copil plin de umor, afectuos si talentat. La varsta de 7 ani, acesta se muta impreuna cu familia sa in Kenya. Din acest moment viata familiei Elton incepe sa se schimbe, copilul curajos si altruist devine in cateva luni singuratic si nepasator, iar un sir de experiente tragice il fac sa urasca tara in care se mutase impreuna cu familia sa. Scoala la care invata Dan era permanent amenintata de atentatori si rapitori, motiv pentru care parintii decid sa-l mute intr-un loc mai sigur. Singura sa distractie este sa o insoteasca pe mama sa, care era jurnalista, in locuri dintre cele mai ciudate si sa faca fotografii cu oameni care incearca in fiecare secunda sa invinga moartea si sa-si pastreze demnitatea. Calatoriile prin Kenya il apropie de oamenii locului, pe care incearca sa ii ajute. Alaturi de sora sa si cativa prieteni, el initiaza o campanie umanitara si reuseste la doar 14 ani sa stranga 5000 de dolari pentru a ajuta niste copii orfani. Pasiunea sa pentru fotografie se transforma in cativa ani in profesie si Dan ajunge unul dintre cei mai celebri fotografi ai acestei zone. El isi continua studiile universitare in Statele Unite, dar nu rezista sa stea departe de Kenya si se intoarce aici pentru a-i ajuta pe oamenii in mijlocul carora a crescut. In afara incercarilor sale de a aduna bani pentru cauze nobile, Dan doreste prin fotografiile sale sa atraga atentia intregii lumi asupra vietii kenyenilor.
In anul 1993, Dan incearca sa acopere evenimentele din Mogadishu. Aici, dupa cateva zile de teroare, Dan este ucis.
Povestea vietii lui Dan Elton este urmata de povestirile altor jurnalisti celebri, care s-au aflat de multe ori la un pas de moarte si care nu au renuntat niciodata la pasiunea lor de a spune adevarul si de a transmite de pe front. Muzica documentarului a fost special conceputa de celebrul grup rock Faithless.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.