Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  In interiorul fabricii de hrana pt animale de companie
33 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Earthlings – dependenti de animale
406 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  20 de animale dragute care sunt mortale.
52 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisicile – Acesti tigri mici pe care-i ingrijim
438 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Afla totul despre pisici
1.044 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cainele primul prieten al omului.Povestea nespusa
50 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  20 de animale preistorice ,periculoase care au disparut
20 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Animale disparute – Natura si capcanele mortii
786 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Animale disparute – Natura si capcanele mortii
669 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce muzica prefera animalele de companie?
766 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Iepurasii pufosi, animale de companie excelente

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 04.07.2014  Adauga la favorite 451 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
“E complicat si greu", spun mai toate comentariile publicate pe internet despre cresterea iepurasilor. Nu va luati dupa aceste opinii daca va plac simpaticele mamifere. Cresc repede si au nevoie de ingrijiri minime, daca vreti sa-i aveti drept colocatari.

Un iepuras traieste intre 7 si 10 ani, la fel ca majoritatea cateilor crescuti in casa. Are nevoie de o cusca de sarma si de o casuta, asta daca nu il lasati liber in curte. Iepurasii sunt animale sociabile si foarte curate.

De aceea, e bine ca in perioada copilariei sa fie tinuti impreuna. Spre exemplu, dorm unul pe altul, isi fac toaleta blanii la comun, se joaca. Nevoile fiziologice si le fac toti in aceeasi parte a cutiei, asadar nu este foarte greu sa mentineti curatenia. Dificil devine cu iepurii adulti. Acestia se separa in custi diferite, mai ales ca intre femele se dau adevarate lupte pentru masculi.

Ce mananca?

Nu va speriati in privinta meniurilor. Iepurasii consuma lucerna, hrana lor favorita, nu foarte scumpa. Conditia este sa aveti de unde s-o procurati. Le mai dati boabe de porumb, de grau si de floarea-soarelui, neaparat apa (in ciuda miturilor ca iepurii nu au nevoie de apa) si astfel aveti un iepuras crescut natural. Asta daca il tineti pentru productia de carne.

La iepurii adulti este mai potrivit fanul decat lucerna, din cauza faptului ca aceasta din urma contine prea multe proteine si o cantitate mare de calciu. Mai au nevoie de legume proaspete si mananca aproape orice: morcov, patrunjel, varza, conopida, sfecla. In comert exista si hrana procesata, speciala pentru iepuri, care este recomandata insa in special iarna, cand nu aveti acces la legume ieftine.

Pot sa cresc iepuri pe balcon?

Raspunsul este afirmativ. Atata doar ca aveti nevoie de o cusca cu plasa in loc de podea. Sub plasa se pune o tava mare, pe care este usor s-o scoateti si sa o dezinfectati dupa excremente. In felul acesta, locul nu va mirosi.

Pe de alta parte, aveti grija ca, daca reusesc sa iasa accidental din cusca sau sa o roada, fac ravagii in casa. Rod mobila, cablurile electrice, covoarele, perdelele. Asadar, ca sa preintampinati “dezastrul": langa cutia lor puneti intotdeauna o bucata de lemn netratat care va putea fi roasa in cazul in care ies.


Cum ii ingrijiti?

Iepurii nu transpira, asadar au nevoie de o temperatura care sa nu depaseasca 30 de grade. De asemenea, blana lor deasa trebuie intretinuta regulat cu ajutorul unei perii. Ar trebuie feriti de purici si capuse, dar doar dupa ce intrebati veterinarul, deoarece mare parte dintre produse sunt toxice pentru iepurasi.

In rest, daca nu mananca, nu consuma apa, au excrementele modificate, mergeti rapid la veterinar. Iepurii pui trebuie vacinati, dupa schema recomandata de medic, altfel sansele de supravietuire se reduc substantial.

Daca ii cresteti pentru carne, alegeti doar rase mari, “Uriasul Flamana" si “Urechi Pleostite". Exemplarele din aceste rase ajung si depasesc 5 kilograme. Carnea de iepure este considerata una dintre cele mai curate, iar gustul este excelent. Daca ii tineti doar ca animale de companie, exista peste 50 de rase, toate cu exemplare frumoase.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.