Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Islamul
363 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In interiorul secretelor mormonilor
112 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  STORIA CUM (NU) AI STIUT-O! EP.2 -
84 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se distrau romanii. glume,
117 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele ist. Leonardo da Vinci, geniul fara frontiera
272 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Extraterestrii nu au parasit niciodata Pamantul?
21 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dinu Lipatti – Ultimul recital
403 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cultura si obiceiurile celui mai indepartat Peru
331 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ultimul mare trib razboinic
120 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ultimul spectacol Maurer si Ceausescu
683 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Mohamed ultimul profet,

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.02.2019  Adauga la favorite 386 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Mohamed (Muhammad) ultimul Profet al Islamului s‑a nascut in anul 570 la Mecca si a murit in iunie 632, la Medina. La varsta de sase ani ramane orfan, iar restul copilariei il va petrece in familia unchiului sau. La 25 de ani se casatoreste cu o vaduva bogata cu care va avea sase copii.

Conform traditiei, in anul 610, pe cand avea 40 de ani, este vizitat de ingerul Gabriel si are revelatia faptului ca va deveni mesagerul mesajului lui Allah. In timpul obisnuitei sale rugaciuni in pestera de pe Hira, i s-a infatisat Arhanghelul Gabriel, care i-a poruncit sa citeasca. Mohamed i-a raspuns ca nu stie carte. Atunci, prin intermediul Arhanghelului, Allah i-a cerut sa devina „profetul adevaratei religii“. Se spune ca acest episod a demonstrat clar dorinta lui Dumnezeu ca alesul prin care va transmite invatatura nu trebuie sa stie carte si nu trebuie sa interpreteze poruncile divine, doar sa le transmita.

Muhammad incepe sa predice multimii, indemnandu-i pe bogati sa-i ajute pe saraci si indemnand la distrugerea idolilor, fiindca exista o singura Divinitate suprema, iar el este profetul si mesagerul Acesteia. In primul sau pelerinaj la Mecca, Muhammad aduna multi adepti din Medina, insa este primit cu ostilitate in Mecca.

Click aici pentru Video

Acest eveniment il forteaza sa fuga inapoi la Medina, in anul 622, fapt ce marcheaza inceputul calendarului islamic, cunoscut si ca era Hijrah. In Medina, Muhammad unifica triburile, iar dupa sapte ani castiga controlul Meccai. Ultimul pelerinaj la Mecca il face in anul 632, impamantenind traditia acestuia. Moare in acelasi an si este ingropat la Medina.

Controversatul Coran

Revelatiile religioase ale lui Muhammad au stat la baza Coranului, cartea de capatai a Islamului. Muhammad deschide prin Islam una dintre marile controverse ale omenirii in ceea ce priveste natura pacifista a religiei fundamentate de el.

De altfel, unele dintre versetele Coranului acuzate de instigare la violenta au fost considerate ca fiind formulate sub imperiul necesitatii politice si nu revelatii autentice, constituind o forma de justificare a aspectului militar pe care l-a luat comunitatea islamica inca din timpul vietii intemeietorului sau.

Nu a existat un succesor desemnat de Muhammad. Cei care au „candidat“ au fost Abu Bakr (tatal sotiei lui Muhammad) si Ali (sotul fetei lui Muhammad, Aisha). In functia de calif este desemnat Abu Bakr.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.