Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Tikal-Guatemala
734 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai spectaculoase cetati medievale din Romania
223 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fast-food-uri si escroci la piramidele din Egipt
421 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Conac curte abandonat al unui stapan al vinului italian
294 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Bran
1.086 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Breaza
996 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul National Glacier, Montana, SUA
688 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  MERIDA-Mexic
355 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  20 CELE MAI BUNE LOCURI DE VIZITAT IN ELVETIA
149 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Banska Stiavnica-Slovacia
62 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Piramidele de la Sona, misterele Brasovului!

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.02.2019  Adauga la favorite 324 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Legenda povestita de oamenii locului se leaga de trupurile unor uriasi care dorm sub aceste ridicaturi de pamant!

Legenda are la baza o poveste care spune ca movilele ascund de fapt trupurile unor uriasi. O alta, mentioneaza ca acestea au fost facute de o fetita de uriasi sau ca pamantul astfel adunat sub forma unor movile a ramas in urma unui urias care isi curata opincile. Insa, un localnic din Sona ne sfatuieste sa nu scormonim in pamant, care de altfel este galben in partea superioara si negru in partea de jos, deoarece am deranja somnul uriasilor care dupa unele legende stau si acum in movile.

O alta legenda, se invarte in jurul triunghiurilor magice, forme geometrice in cuprinsul carora se regasesc sanctuare si cetati ale stramosilor nostrii.

Asezate la marginea satului Sona si in numar de opt, sunt o enigma insotite de o serie de legende interesante. Daca pana acum era destul de greu a ajungi deoarece nu era deloc semnalizat acest obiectiv turistic, un indicator te directioneaza usor. Satul Sona se afla la cinci kilometri de Fagaras iar localnicii iti pot povesti legendele care insotesc acest loc. Este un obiectiv tare interesant la care iti poti invita prietenii si familia.

Movilele sunt dispuse pe doua randuri si ating o inaltime de aproximativ 30 de metri. Mai mult, ele sunt asezate in ordinea marimii. Pentru cei care se afla in cautare de comori, legenda conform caruia movilele au fost ridicate de catre daci da unda verde aventurierilor. Apa din apropierea acestora se recomanda datorita proprietatilor curative dupa cum marturisesc taranii.

Arheologii care au exploatat acest loc, au gasit in jurul movilelor ceramica din epoca tarzie a bronzului si din perioada Hallstat. O varianta abordata de cercetatori a fost compararea acestora cu tumulii in care erau ingropate capeteniile celte sau scite, stiindu-se ca acestea au traversat teritoriul Romaniei.

Pentru cei care vor sa-si astampere curiozitatea cu o pereche de ghete de drumetie, o geaca softshell care sa te protejeze de vant si sa-ti tina de cald drumetia poate fi asigurata.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.