Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Fujairah Emiratele Arabe
347 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ghid de calatorie in Abu Dhabi
191 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Etihad Towers, Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite
791 vizite - 0 comentarii
adaugat de Iulia Andrei
 
  AL AIN PARADISE
1.079 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hotelicopter-hotel-Dubai
1.386 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Abu Dhabi
1.136 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mallul Madinat Jumeirah -Emiratele Arabe Unite
504 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul acvatic Wild Wadi
687 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Metroul din Dubai, Emiratele Arabe Unite
359 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Doha-Qatar
1.383 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Ras Al Khaimah-Emiratele Arabe

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.05.2023  Adauga la favorite 76 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ras Al Khaimah este unul din emiratele care fac parte din Emiratele Arabe Unite si este situat la est de Golful Persic. Este unul din emiratele nordice si are granita comuna cu Oman. Capitala emiratului are acelasi nume si ea gazduieste si majoritatea populatiei. Orasul are o populatie de aproximativ 265.000 de locuitori si este impartit in doua parti principale: Vechiul Ras Al Khaimah si Nakheel.


Regiunea a fost locuita de cateva mii de ani si sunt multe site-uri istorice si arheologice in emirat care dateaza din perioade diferite de timp incluzand si ruine ale civilizatiei Umm Al Nar ce dateaza din mileniul 3 BC.


In trecut orasul era cunoscut sub numele Julfar. Dovezile arheologice ne demonstreaza ca asezarea cunoscuta ca Julfar si-a schimbat locatia de cateva ori dupa ce canalele portului se umpleau cu aluviuni. Excavatiile au adus la lumina ruinele unei fortificatii din perioada Sassanida si ne demonstreaza ca Julfar era situat in zona Shamal in apropiere de alte site-uri interesante precum Palatul lui Sheba si cel mai mare mormant al civilizatiei Umm Al Nar.


La inceputul secolului 18 clanul Qawasim s-a stabilit in regiune. In 1896 Ras Al Khaimah a devenit independent separandu-se de vecinul Sharjah. Intre 1900 si 1921 a fost reincorporat in Sharjah. Pe 11 februarie 1972 Ras Al Khaimah condus de Sheikh Saqr bin Muhammad al Qasimi a aderat la Emiratele Arabe Unite.


Din punct de vedere economic zona este puternic industrializata axandu-se pe productia de petrol, a cimentului, a ceramicii si cea farmaceutica.



Orasul gazduieste si cateva centre comerciale importante printre care Manar Mall ( cel mai vechi dar si cel mai popular datorita locatiei din centrul orasului), Safeer Mall, Al Hamra Mall, Kerala Supermarket. O alta destinatie favorita a orasului este Parcul Saqr. Parcul situat pe strada Aeroportului este curat,verde si bine intretinut. Aici sunt gazduite multe din evenimentele sportive si sarbatorile locale.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.