Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Incalzirea Planetei
1.589 vizite - 0 comentarii
adaugat de alina
 
  Pianeta noastra
348 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  MISTERUL DE LA BALOTESTI
1.070 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Discurs despre starea planetei
750 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pamantul in pericol (DOCUMENTAR IN ROMANA)
679 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  NASTEREA UNEI PLANETE
499 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Descopera secretele planetei Pamant
755 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TERRA (PAMANTUL) – NASTEREA UNEI PLANETE
463 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stapanii planetei
725 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Misterul riturilor tibetane -
721 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Misterul Planetei 9

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.02.2019  Adauga la favorite 468 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Este posibil ca Sistemul Solar sa contina o a noua planeta, inca nedescoperita, dar mentionata in manuscrisele medievale anglo-saxone.

In mod curios, expertii de la Queen’s University, din Belfast, spera sa o gaseasca analizand mai intai trecutul, si abia pe urma cerul. Pentru asta, cercetatorii analizeaza mai multe manuscrise antice si date adunate de agentiile spatiale moderne.

Astronomii antici au observat nenumarate fenomene pe cerul instelat. De exemplu, cu mii de ani in urma, egiptenii au descoperit o stea aflata la o distanta de 92 de ani-lumina.

Existenta ei a fost consemnata pe un papirus antic, iar mai tarziu astronomii au confirmat-o, botezand Algol sau Steaua Demon. Acum, savantii din Belfast cred ca darele de gaz si de praf stelar vizibile pe cer pot dovedi existenta unei a noua planete in sistemul nostru solar.

O planeta de zece ori mai mare decat Pamantul
Planeta 9 -

Ei sustin ca acest lucru a fost observat prima data de astronomii anglo-saxoni. Secretul descoperirii planetei ar putea sta in manuscrisele lasate in urma de acestia.

Este o enigma faptul ca astronomii medievali au putut vedea pe cer (sau deduce matematic) existenta unui corp despre care stiinta zilelor noastre deocamdata nu poate spune nimic.



In 2016, astronomii de la Caltech au publicat un studiu care relata despre existenta unei planete nedescoperite, situate la periferia sistemului nostru solar. Se estimeaza ca Planeta 9, asa cum a fost ea botezata, are de zece ori masa Pamantului si de doua pana la patru ori diametrul sau.

Potrivit astronomilor de la Caltech, Planeta 9 are o orbita imensa. Asta inseamna ca dureaza intre 10.000 si 20.000 de ani ca planeta sa faca o rotatie in jurul Soarelui.

Dar si inainte de 2016, astronomii au dezbatut existenta unei asemenea planete la marginea sistemului nostru solar. Totusi, in pofida faptului ca au cautat indelung acest corp celest, nimeni nu a reusit inca sa-l gaseasca.

Astronomii spera sa identifice si cea de-a noua planeta din sistemul nostru solar

Oamenii de stiinta de la Queen’s University cred ca reprezentarile cometelor din Evul Mediu ar putea oferi date cruciale privind misterioasa planeta.



Ei cred ca relatarile vechilor anglo-saxoni, combinate cu metodele stiintifice moderne, ar putea fi folosite pentru a investiga efectele pe care le are o asemenea planeta si pentru a o localiza.

Potrivit istoricilor si astronomilor de la Queen’s University, am putea afla unde se afla enigmatica planeta prin explorarea modului in care anglo-saxonii intelegeau cosmosul.

Evul Mediu nu a fost Epoca Intunecata?
Planeta 9 - Astronomi

Combinand datele moderne cu relatarile din vechime, cercetatorii cred ca ar putea identifica, in sfarsit, Planeta 9.



„Acest proiect de cercetare reconfigureaza semnificatia si importanta stiintei medievale si arata ca relatarile medievale privitoare la comete pot ajuta la testarea teoriei legate de existenta misterioasei Planete 9.

Prin cercetarea relatarilor despre comete scrise in engleza veche, latina, salvona si irlandeza veche, vrem sa demonstram ca oamenii din Evul Mediu chiar au inregistrat observatii astronomice autentice. Vrem sa aratam ca Evul Mediu nu a fost o epoca intunecata, asa cum se spune", afirma expertii.

Doctorul Pedro Lacerda, de la Queen’s University, astrofizician si expert in comete si Sistemul Solar, adauga:

„Ar fi minunat sa obtinem indicii solide ca existenta unei a noua planete poate explica observatiile despre comete facute in Evul Mediu. Un astfel de rezultat ar avea cu siguranta un impact remarcabil asupra felului in care intelegem sistemul nostru solar", a mai spus Lacerda.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.