Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Apa de 45.000
1.499 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adevaruri despre trecut: Ciorba rece, bere cald
453 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Coltul Chiliilor din Zarnesti
1.747 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata intr-un sat transilvanean
525 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Filtru de apa vie GAV
861 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Am regasit memoria apei
698 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adevaruri despre trecut - Ciorba rece, bere calda
551 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  China aventura culinara episodul 2
1.016 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SHINKANSEN - TRENUL DIN JAPONIA
94 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tainele din adancurile cu apa dulce
1.228 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Fuziunea la rece: focul din apa

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.02.2019  Adauga la favorite 271 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ce s-a intamplat cu afirmatia ca fuziunea la rece ar putea fi sursa perfecta de energie regenerabila? Acest film documentar analizeaza minutios controversa nascuta din descoperirea fuziunii la rece, un proces prin care s-ar putea produce energie din abundenta folosind materiale simple.

Fuziunea la rece, una dintre cele mai imporante descoperiri stiintifice din istorie, a intrat in vizorul opiniei publice in anul 1989. La 23 martie 1989, doi chimisti renumiti de la Universitatea din Utah, Martin Fleichmann si Stanley Pons, au facut un anunt care a creat controverse in lumea academica. Acestia sustineau ca o celula de sticla plina cu apa grea, dotata cu un catod de paladiu, putea produce, la trecerea unui curent electric slab, extrem de multa energie calorica. Ei afirmau ca reactia de baza trebuie sa fie una de natura nucleara, similara celei ce are loc in stele.

Astfel, „focul din apa", asa cum a fost denumit, nu putea proveni dintr-o reactie chimica obisnuita, in experiment nefiind implicati agenti chimici, in afara apei, considerata a fi inerta din acest punct de vedere. De asemenea, nivelurile energetice raportate le depaseau cu mult pe cele ale unor reactii clasice, chimistii considerand ca prin aceasta descoperire au identificat o noua sursa energetica a viitorului.

Documentarul Fuziunea la rece – Focul din apa porneste pe urmele unei aventuri stiintifice in incercarea de a intelege fuziunea la rece, „alchimia moderna" care – pentru fizica zilelor noastre – inca nu poate fi explicata. In pofida „razboiului" pornit de cercetatori si mass-media, fuziunea la rece ar avea inca sanse sa devina realitate.

In fata interviurilor cu oameni de stiinta implicati in desoperire suntem invitati sa decidem noi insine daca fuziunea la rece va revolutiona sau nu energia secolului XXI. Fuziunea la rece – Focul din apa este prezentat de actorul James Doohan, din „Star Trek", si Sir Arthur C. Clark, autorul cartii „Odiseea spatiala 2001" si inventatorul satelitului de telecomunicatii.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.