Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ce trebuie sa stii despre Vitamina K?
266 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CE ESTE PROTEZA SCHELETATA
2.259 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tratamentele ortodontice NU-doar aparatele dentare
731 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum scazi nivelul de CORTIZOL;
296 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se ingrijesc implanturile dentare ?
436 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Iata ce spune culoarea urinei despre sanatatea ta!
707 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se ingrijesc protezele dentare
364 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  PREDIABET
474 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Durerea de dinti - Remedii naturale eficiente
360 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Avantajele atei dentare
577 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Ce stii despre sigilarile dentare?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.02.2019  Adauga la favorite 831 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Sigilarile dentare reprezinta cea mai simpla si eficienta metoda de prevenire a cariilor, protejand intr-un mod noninvaziv suprafata de contact a dintilor posteriori (molari si premolari). Dintii „din spate“ ai copiilor au caneluri si gropi de unde bacteriile se instaleaza si nu mai pot fi indepartate doar cu periuta de dinti. Majoritatea cariilor la copii apar in aceste zone.

Sigilantul este un material rasinic special care se aplica pe suprafetele ocluzale (masticatorii), creandu-se astfel o bariera foarte eficace impotriva cariilor dentare.

La ce folosesc sigilarile dentare?

Chiar daca micutul isi perie dintii atent si foloseste ata dentara, bacteriile se vor ascunde in santurile si gropitele foarte adanci care retin resturi alimentare si placa bacteriana. Atunci cand produsele alimentare si bacteriile sunt colectate in aceste spatii, pot duce la aparitia cariilor dentare.






Pentru a preveni pericolul, se aplica un material sigilant care etanseaza si tine la distanta orice eventual factor ce ar putea favoriza aparitia unei carii.

Cat de des ar trebui sa sigilam dintii?

Cu ingrijire adecvata si controale stomatologice regulate, sigilarea dentara poate dura mai multi ani. Majoritatea copiilor pot fi protejati de-a lungul copilariei lor cu o singura aplicare de sigilari.

Cu toate acestea, in cazul in care copilul nu se spala pe dinti, nu foloseste ata dentara sau musca din obiecte dure, sigilarile nu vor dura la fel de mult timp. Medicul dentist verifica starea sigilarilor si poate recomanda repararea sau inlocurirea lor.

Cat timp dureaza amplasarea sigilarii?

Sigilarile dentare pot fi aplicate intr-o singura sedinta rapida si confortabila. In mod normal, o vizita de mai putin de 30 de minute e suficienta. Dintii trebuie sa fie curatati si uscati inaintea etansarii materialului cu o lumina speciala. Nu e necesara anestezierea dintelui si nu exista durere pe parcursul procedurii. Copilul poate manca imediat dupa procedura.

Este o procedura scumpa?

Din punct de vedere stomatologic, ca masura de preventie, sigilarea dentara reprezinta una dintre cele mai valoroase proceduri, fiind in acelasi timp foarte accesibila, daca ne referim la costuri.

Care sunt dintii vizati?

Dintii cu santuri si gropite, de regula dintii posteriori, pe suprafata de contact, desi exista si exceptii de la regula. Fiecare copil e unic si de aceea planul de tratament al copilului poate presupune mai multe sigilari sau niciuna. Este recomandat sa programati un control si sa discutati cu medicul dentist, stabilind astfel un plan personalizat de tratament.

Mai e necesar spalatul pe dinti ulterior sigilarii?

Bineinteles! Sigilarile dentare sunt un strat suplimentar de protectie, dar periajul si folosirea atei dentare sunt importante pentru succesul procedurii si pentru prevenirea cariilor in general. De asemenea, alimentatia corecta joaca un rol-cheie in ceea ce priveste durata de viata a sigilarilor si mentinerea unui zambet sanatos.

Pentru a maximiza investitiile in aceasta procedura, este indicat controlul periodic la medicul stomatolog pediatru, o data la 3-6 luni, si respectarea recomandarilor acestuia.
- See more at: http://www.avantaje.ro/articol/ce-stii-despre-sigilarile-dentare#sthash.AqctUgyC.dpuf


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.