Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Tramvaiul Mount Roberts-Juneau- Alaska
435 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Macaulay Hatchery de somon-Juneau, Alaska
650 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ghetarul Mendenhall,-Juneau Alaska
442 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Glacier Gardens Rainforest Adventure (Juneau)
457 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tracy Arm Fjord-Alaska
378 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Golfului Alaska
3.106 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Autostrada Dalton-Alaska
408 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Seattle-USA
1.116 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Seattle-S.U.A
951 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Texas -SUA
853 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Juneau, Alaska

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.02.2019  Adauga la favorite 388 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Orasul Juneau, cunoscut oficial ca Orasul si Comitatul Juneau, conform originalului din limba engleza, [The] City and Borough of Juneau, este o municipalitate unita, constand din orasul propriu-zis (The City of Juneau) si cartierele sale aferente. Ansamblul consolidat, care este echivalentul administrativ al unui comitat din Statele Unite continentale (The Borough of Juneau), este localizat pe Gastineau Channel al arhipelagului Alexander din statul Alaska al Statelor Unite ale Americii.

Municipalitatea, care este si capitala statului Alaska din anul 1905, fiind atunci mutata de la Sitka, s-a unificat si consolidat cu localitatile sale sub-urbane in 1970, cand [the] City of Juneau a fuzionat cu [the] City of Douglas si cartierele inconjuratoare pentru a forma prezenta municipalitate.

Juneau, care este al treilea oras ca marime a populatiei dupa Anchorage si Fairbanks, se gaseste la poalele Mount Juneau, respectiv pe cealalta parte a canalului in care se gaseste Douglas Island. Conform Recensamantului din 2000, orasul (the City) si comitatul (the Borough) aveau o populatie combinata de 30.711 locuitori. Estimarea facuta de United States Census Bureau in anul 2005 considera populatia combinata a City si Borough de 30.987 (vedeti [1]).

Orasul Juneau a fost numit dupa un cautator de aur, Joe Juneau. Numele orasului in limba Tlingit este Dzantik'i Heeni, care inseamna "raul unde pestii plati se aduna". Auke Bay, golf care se gaseste la nord de Juneau este numit in mod corect Aak'w, adica "Lacul cel mic" in aceeasi limba Tlingit. Raul Taku, care curge in sudul orasului Juneau a fost numit dupa vantul rece t'aakh, care sufla dinspre muntii fiind sursa celei mai neplacute parti a climei din imprejurimi.


Nu exista nici un drum spre Juneau, capitala Alaska. Acest mic oras de coasta poate fi atins numai pe cale maritima sau pe calea aerului, deoarece se afla in cea mai sudica parte a statului de pe Panhandle - o limba ingusta de pamant taiata de guri de intrare asemanatoare fiordurilor. Un sir de insule mici il impiedica de la mare. In ciuda locatiei sale la distanta, turistii si exploratorii interesati viziteaza frecvent Juneau pentru colectia sa larga de atractii naturale si comunitare. Dintre multe lucruri distractive de facut si motive pentru a vizita, Ghetarul Mendenhall, la doar 12 mile nord-vest de centrul orasului, este o priveliste impresionanta si o introducere minunata in lumea plina de gheata din jurul acestei capitale.

Desi Juneau gazduieste birouri de stat si un port de nava de croaziera ocupat, acesta inca mai pastreaza aerul unei asezari de sapatori de aur, fondata in anii 1880 pe Gold Creek. Amestecul de atractii istorice si moderne include si o biserica ortodoxa rusa (1894), iar minele abandonate au devenit muzee. Juneau este, de asemenea, o baza buna pentru a explora fiordurile acoperite de ghetar, cum ar fi Glacier Bay National Park si Tracy Arm, salbaticia Tongass National Forest, si alte frumuseti pitoresti ale Panhandle.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.