Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Top 10 Atractii Turistice, Boston (Massachusetts)
1.068 vizite - 0 comentarii
adaugat de oscar
 
  Boston -USA
1.181 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Boston Common-Boston
562 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  BEACON HILL -Boston
496 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Port Lincoln-Australia de Sud.
19.834 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muntele Roraima-America de Sud
829 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  HARVARD -Boston
516 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  FREEDOM TRAIL.-Boston
633 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Biserica Park Street –Boston
571 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fairytale Town
700 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Boston -America

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 06.02.2019  Adauga la favorite 604 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Boston este capitala, cel mai mare oras din Massachusetts si este unul dintre cele mai vechi orase din Statele Unite ale Americii. Cel mai mare oras din New England, Boston este considerat neoficial capitala acestei regiuni istorice, datorita impactului economic si cultural pe care il are. Orasul propriu-zis avea o populatie estimata in 2009 la 645.169 de oameni, ceea ce face Boston al douazecilea ca marime din SUA. Boston este, de asemenea, centrul unei zone metropolitane cu mult mai mari, numita Greater Boston, cu o populatie de 4,5 milioane de persoane si a zecea aglomerare metropolitanǎ din SUA. Greater Boston ca regiune include sase comitate ale statului Massachusetts: Essex, Middlesex, Norfolk, Suffolk, Plymouth, Worcester, partea de nord a comitatului Bristol, toata zona Rhode Island si parti din New Hampshire, aceasta regiune ajungand la 7,6 milioane de locuitori, fiind astfel al cincilea cel mai mare conglomerat de comitate din Statele Unite ale Americii.

In 1630, colonistii puritani din Anglia au fondat orasul Boston pe Peninsula Shawmut. De-a lungul secolului al XVIII-lea, Boston a fost locul multora dintre evenimentele importante ale Revolutiei Americane, inclusiv Masacrul din Boston si Boston Tea Party. Mai multe dintre primele batalii ale razboiului american de independenta, cum ar fi Batalia de la Bunker Hill si Asediul din Boston, au avut loc in oras si zonele inconjuratoare. Prin imbunatatiri funciare si anexarea municipala, Boston si-a extins granitele dincolo de peninsula Shawmut. Dupa obtinerea independentei de catre Statele Unite, Boston a devenit un important port maritim si centru de productie iar bogata sa istorie atrage astazi peste 20 de milioane de vizitatori anual. Orasul a fost locul multor premiere, printre care prima scoala publica din SUA, Boston Latin School (1635),[11] si primul sistem de metrou din Statele Unite ale Americii (1897).[12]

Cu multe colegii si universitati din zona orasului si din jur, Boston este un centru international al invatamantului superior si un centru de cercetari in medicina. Economia orasului este, de asemenea, bazata pe cercetare, electronica, inginerie, finante, tehnologie de ultima generatie, in principal biotehnologie. Ca urmare, orasul este un centru financiar foarte important, al 14-lea in topul Z/Yen al primelor 20 de centre financiare mondiale.Orasul a fost clasat pe locul intai pentru inovatii, atat in America de Nord cat si la nivel global. Recent, Bostonul s-a confruntat cu o dislocare socio-culturala, care s-a manifestat printr-o achizitionare de terenuri de catre oameni cu o stare materiala peste medie in zone de locuite de oameni cu o stare materiala medie, si este printre orasele cu cele mai mari costuri de trai din Statele Unite, dar ramane totusi foarte sus in topurile de habitabilitate la nivel mondial, pe pozitia a treia in SUA si 37 la nivel global.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.