Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Tros-Suedia
1.242 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Drottningholm-Suedia
593 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Utter Inn-Suedia
411 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 Sfaturi si trucuri pentru calatorii
691 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Laguna Glenrock, New Castle, Australia.
638 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Linkoping-Suedia
534 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cetatea Bohus-Suedia
619 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sejur Sunny Beach Bulgaria
1.220 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mariefred-Suedia
1.061 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O noapte la Stockholm (Suedia)
1.195 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Sfaturi pentru un sejur in Suedia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.01.2019  Adauga la favorite 290 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Daca vrei sa te bucuri de toata splendoarea Suediei, atunci, ar fi bine sa iti planifici vacanta undeva intre 1 iunie si 15 august. Este perioada in care temperaturile sunt excelente (22-24 de grade, ziua) si este foarte multa lumina. De pe 21 iunie, data Solstitiului de vara, durata zilei incepe sa scada, dar tot se va insera foarte tarziu. Gandeste-te numai ca la inceput de iulie sunt 3-4 ore de noapte efectiva si nici ala nu e intuneric adevarat.

Poti inchiria o camera

Aceste camere tip apartament iti permit sa gatesti tot ce cumperi din supermarket deoarece bucatariile sunt foarte bine echipate (plita electrica, frigider, vesela, pahare, tacamuri, microunde, incalzitor de apa pentru cafea, cratite, fel si fel de tirbusoane si desfacatoare, etc). Nu trebuie sa mai aduci nimic de acasa.

De altfel, micul dejun este inclus la majoritatea hotelurilor in Suedia, iar mancarea este felurita si de calitate. Se vede ca nu e micul dejun pe care il intalnesti la unele hoteluri din Franta sau .La Park Inn Solna, un hotel de 4 stele foarte dragut, intr-un mall (Solna Centrum). pretul este “acceptabil" – 475 euro / 5 nopti.

In general, trebuie sa te astepti sa platesti cam 80-90 euro/noapte, pentru o camera dubla buna. Iar de conditii sa nu te temi.



Ce mananaci in Suedia?

Mancarea suedeza nu e vreo “minune". Pestele, in special hering si somon, este la loc de cinste. La fel si cartofii si carnurile mai grase (inclusiv porc), pentru ca iarna e lunga si e nevoie de “putere".

La Stockholm sunt mai multe restaurante cu traditie si una sau doua stele Michelin.



Muzee si transport



Exista o legatura. Suedezii, baieti destepti, s-au gandit sa faca niste carduri – Stockholm Card – care sa permita transport in comun nelimitat si intrare “gratuita" la aproximativ 80 de muzee si atractii (castele, expozitii, etc). Adica exact lucrurile de care are nevoie un turist.

Un card valabil 72 de ore costa 795 SEK = 90 euro. Cu alte cuvinte, cu 30 euro/zi (media), ai intrari gratuite la muzee si transport in comun. In afara de cazare si mancare, teoretic nu-ti mai trebuie mare lucru.

Un card valabil 120 ore (5 zile) costa 1050 SEK = 119 euro, adica o medie de 24 euro/zi, muzee si transport.

tren

Pe transportul in comun exista, de asemenea, abonamente:

24 ore – 115 SEK (13 euro)
72 ore – 23o SEK (26 euro)
7 zile – 300 SEK (34 euro)
Trebuie sa faci “imbinarea perfecta". Cate zile vei umbla cu abonament si cate cu acel card care include si transport? .
Un bilet de autobuz/metrou costa 36 SEK (4 euro), iar intrarea la un muzeu in jur de 100 SEK (o medie, pentru ca vei gasi si muzee cu 60 sau 80 de SEK , dar si cu 120-150 SEK).




Bilete avion : 155 *2 = 310 euro

Transfer de la aeroport cu Arlanda Express (tren rapid, desi e putin mai scump, trebuie sa mergi macar o data cu el; parcurge 50 km in 20 de minute) : 280 SEK pentru 2 oameni , adica 32 euro. Oferta “2 pentru 280 SEK" este valabila in week-end, dar este introdusa si pentru zilele saptamanii pe timpul verii.



Transfer final catre aeroport : de data asta poti merge cu autobuzul, care e mai ieftin. 2 * 99 SEK = 198 SEK (22 euro).


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.