Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Muzeul National Bahrain
489 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nabih Saleh-Bahrain .
727 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Al Fateh Grand Mosque
520 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Khamis Mosque-Bahrain
520 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  3/5.Londra - Ghid de calatorie | Partea 3 |
1.600 vizite - 0 comentarii
adaugat de queen
 
  1/5.Londra - Ghid de calatorie | Partea 1 |
1.455 vizite - 0 comentarii
adaugat de queen
 
  5/5.Londra - Ghid de calatorie | Partea 5 |
1.614 vizite - 0 comentarii
adaugat de queen
 
  2/5.De la Londra la PARIS - Ghid de calatorie Partea 2
1.765 vizite - 0 comentarii
adaugat de queen
 
  Republica Lituania-Conditii de calatorie
598 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Conditii generale de calatorie cu masina-Belgia
567 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Conditii de calatorie BAHRAIN

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.02.2019  Adauga la favorite 499 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Conditii de intrare si regim de sedere
Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Regatul Bahrain au nevoie de viza de intrare, indiferent de scopul calatoriei si de tipul pasaportului detinut (pasaport simplu/simplu electronic/temporar/diplomatic/de serviciu).

Toate tipurile de documente de calatorie folosite de cetatenii romani pentru deplasarea in Regatul Bahrain trebuie sa aiba o valabilitate de minim 6 luni.

Cetatenii romani pot obtine viza de intrare la sosirea pe teritoriul Regatului Bahrain si la punctele de trecerea a frontierei.

Incepand cu data de 1 octombrie 2014, viza se poate obtine, in prealabil, aplicand, pe portalul E-Visa: www.evisa.gov.bh. Informatii suplimentare pot fi obtinute accesand website-ul www.npra.gov.bh .

Cetatenii romani pot aplica pentru urmatoarele tipuri de viza:

1. Vizita: Un sponsor din Regatul Bahrain, in urma solicitarii cetateanului roman, se va ocupa de formalitatile necesare obtinerii vizei la Ministerul Afacerilor Externe local. Sponsorul va obtine un inscris format A4 de la autoritatile locale care va trebui sa ajunga in posesia cetateanului roman si care va tine loc de viza provizorie. La aterizare pe aeroportul din Manama, cetateanul roman va prezenta acest inscris, iar autoritatile politiei de frontiera care detin deja informatiile despre vizitator, vor aplica viza de intrare in pasaport.

2. Turism: Este similar cazului 1. In acest caz sponsorul este unul dintre hotelurile din Regatul Bahrain mentionate pe urmatorul link: http://www.evisa.gov.bh/VisaBhrSLEn.html.

3. Afaceri: Identic cu cazurile 1 si 2, doar ca sponsorul este o firma.

Nota: Titularilor de pasapoarte temporare romanesti li se permite intrarea in Regatul Bahrain, cu conditia ca acestia sa fi solicitat si obtinut in prealabil viza de intrare pe acest document de calatorie.

Indiferent de tipul de viza solicitat, este obligatorie incheierea unei asigurari medicale, fie printr-o companie bahrainiana, fie printr-o companie din strainatate.

Pentru mai multe informatii privind regimul de acordare al vizelor, cetatenii romani sunt sfatuiti sa contacteze autoritatile bahrainiene: Ministerul Afacerilor Externe al Regatului Bahrain (www.mofa.gov.bh).


Amenintari teroriste
Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani ca, in perioada urmatoare, sa evite calatoriile in Bahrain.

Exista riscul permanent al izbucnirii unor proteste violente in orice zona a tarii.

Exista, de asemenea, riscul declansarii unor operatiuni teroriste impotriva intereselor occidentale, dar si impotriva unor tinte civile, inclusiv in locuri cunoscute ca fiind frecventate de turisti si/sau lucratori straini.

Cetatenii romani care calatoresc in aceasta tara sunt sfatuiti sa se informeze cu regularitate asupra conditiilor de securitate din zona si sa urmareasca in permanenta anunturile si recomandarile facute de autoritatile locale si sa acceseze periodic pagina de web a Ministerului Afacerilor Externe (www.mae.ro).

Romania nu are reprezentare diplomatica in Bahrain. In conformitate cu articolul 20 din Tratatul Uniunii Europene si cu prevederile Deciziei 96/409, in caz de necesitate, cetatenii romani care se afla in Bahrain pot solicita asistenta consulara misiunii diplomatice sau oficiului consular ale unui stat membru al UE.

Astfel, in cazul pierderii/ deteriorarii sau furtului documentelor de calatorie, cetatenii romani se pot adresa Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii la Manama pentru a li se elibera, in regim de urgenta, un document de calatorie provizoriu (Emergency Travel Document – ETD) valabil pentru o singura calatorie – pentru Romania sau, in mod exceptional, pentru o alta destinatie.

Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii la Manama

Adresa: 21 Government Avenue, Manama 306, Kingdom of Bahrain, P O Box 114

Telefon: (973)17574100 (973)17574167

Telefon de urgenta (973) 1757 4100

Web: http://ukinbahrain.fco.gov.uk/en/

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Bahrain sau se afla deja pe teritoriul sau, sunt sfatuiti sa se adreseze Ambasadei Romaniei in Emiratele Arabe Unite (http://abudhabi.mae.ro) si sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand astfel propriile coordonate pentru a putea fi contactati in situatii de urgenta.


Siguranta si criminalitate
MAE recomanda cetatenilor romani care se afla in Bahrain:

Sa manifeste atentie si prudenta sporite pe toata durata prezentei in aceasta tara!
Sa respecte anunturile sau recomandarile autoritatilor locale!
Sa urmareasca in mod constant evolutia starii de securitate si sa pastreze un contact regulat cu Ambasada Romaniei din Abu Dhabi!
Sa respecte traditiile si obiceiurile locale! In timpul sarbatorilor Ramadamului consumul de mancare, bautura sau fumatul in locurile publice constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoarea!
Sa evite circulatia pe timp de noapte, locurile aglomerate, demonstratiile si deplasarea in zone izolate ale tarii!
Sa pastreze in locuri sigure documentele si valorile personale, biletele de calatorie banii, cartile de credit si sa nu le expuna in mod vizibil asupra lor sau in masini!
Sa incuie masinile si sa le asigure cu sisteme de alarma!
In cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, se recomanda contactarea celui mai apropiat birou al politiei.

In cazul pierderii pasaportului romanesc, se recomanda sesizarea atat a biroului local de politie, cat si a Ambasadei Romaniei la Abu Dhabi.

ATENTIE: Legea din Bahrain prevede obligatia fiecarei persoane de a avea in permanenta un act de identitate valabil asupra ei. In cazul in care politia solicita pentru control actul de identitate si o persoana nu il poate prezenta pe loc, este aplicata o sanctiune sub forma de amenda de pana la 300 de dinari bahrainieni.


Sistemul medical
Cetatenii romani sunt sfatuiti cu insistenta sa isi incheie asigurare de calatorie, medicala si de viata pentru intreaga durata a deplasarii.


Conditii privind traficul auto
Circulatia auto
Sistemul de trafic auto este similar celui european, circulatia desfasurandu-se pe partea dreapta a drumului.

Starea drumurilor
Starea generala a drumurilor si a infrastructurii este foarte buna, cu autostrazi si drumuri nationale moderne.

Centura de siguranta
Utilizarea centurii de siguranta este obligatorie.

Consumul de alcool la volan este strict interzis.

Permisul de conducere
Persoanele cu rezidenta in Bahrain au obligatia de a detine un permis de conducere emis de autoritatile locale.

Turistii pot folosi permisul de conducere international, in cazul in care doresc sa inchirieze autovehicule.


Reglementari vamale
Importul, consumul, producerea si detinerea de stupefiante (rasina de cannabis, hasis, marijuana, heroina, cocaina, inclusiv etnobotanicele) chiar si in cantitati foarte mici sunt interzise si aspru pedepsite de lege.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.