Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cele mai bune 50 de locuri de vizitat din lume in 2024
123 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  MINUNILE SPANIEI
28 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Athopol Bulgaria
716 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marques de Risqual – Alva, Spania
408 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Minunile Portugaliei |
24 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Minunile Maltei | Cele mai fascinante locuri din Malta
34 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  20 cele mai frumoase locuri de pe pamant
211 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai uimitoare locuri din Polonia MINUNILE POLONIEI
18 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 locuri de top de vizitat in Franta
496 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Minunile Turciei |
19 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Descopera cele mai surprinzatoare locuri din Spania

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.01.2019  Adauga la favorite 211 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cand spui Spania nu ai cum sa nu te gandesti la plajele intinse cu nisipuri fine si ape limpezi, la ospitalitatea spaniolilor si bineinteles la renumitele fiestas care tin pana tarziu, dupa miezul noptii. Doar pentru ca nu sunt cunoscute si promovate de agentiile de turism, asta nu inseamna ca nu sunt spectaculoase. Este evident ca Spania este greu de egalat la capitolul activitati in aer liber.

Monasterio del Piedra si parcul natural - Paradisul cascadelor

Aragonul ofera peisaje alpine colturoase, biserici romanice, dar si minunatele festivitati, precum San Fermin si El Pilar. Parcul Natural Monasterio de Piedra face parte din zona protejata a Aragonului, Zaragoza. Biletul de intrare in parc costa 12 euro, dar vei fi uimit de frumusetea locurilor. Orice ai face nu trebuie sa ratezi spectacolul cu pasari rapitoare sau cascadele impresionante. Cea mai somptuoasa cascada adaposteste in spatele ei o pestera care te conduce catre un paradis acvatic care gazduieste o varietate de vietati marine.



Manastirea Montserrat, un peisaj de neuitat

Daca alegi o destinatie foarte cunoscuta, precum Barcelona, este neaparat sa vizitezi un loc mai putin popular cum ar fi Manastirea Montserrat care se afla la 60 de kilometri distanta de inima Catalunyei. Pentru o calatorie de neuitat si o priveliste panoramica poti alege funicularul sau telecabina pentru a ajunge la Montserrat. Atunci cand ai ajuns la destinatie poti face drumetii la fostele case ale calugarilor sau te poti bucura de o cina savurata in cer. Peisajul dintre munti iti taie rasuflarea si macar pentru cateva ore vei uita de toata agitatia din Barcelona.

El Camino del Rey

Pentru turistii dornici de aventura sau amatori de senzatii tari, El Camino del Rey este un must-do in cazul in care calatoresti in Spania. Mai intai de toate trebuie sa stii ca “Drumul Regelui" se afla in provincia Malaga si a fost construit pentru a face legatura intre doua hidrocentrale. Este cea mai periculoasa pasarela din lume deoarece are o latime de un metru sau chiar mai putin pe anumite portiuni. Chiar daca sunt locuri unde nu exista balustrada, iar in trecut pasarela a fost inchisa deoarece cateva persoane si-au pierdut viata, turistii continua sa aventureze pe acest traseu. Acest video te va convinge sa iti planifici o calatorie in Spania. Atentie: nu trebuie sa ai frica de inaltime.



Calpe, Costa Blanca

Daca te gandesti sa vizitezi Altea, nu trebuie sa ratezi orasul Calpe, un simbol al regiunii Costa Blanca. Pe langa partea veche a orasului care atrage tot mai multi turisti, emblema indiscutabila a orasului ramane stanca Penon de Ifach, care se ridicǎ cu 332 de metri deasupra Mediteranei. Caracterul spectaculos al peisajului rezida din modul in care marea desparte coasta Calpe in doua golfuri largi. Dupa aproximativ o ora in care esti inconjurat de cele mai rare specii de plante, ai ocazia sa admiri orasul in toata splendoarea lui. Inainte de a porni la drum asigura-te ca ai incaltari potrivite deoarece drumul poate fi periculos. Cel mai potrivit moment pentru a urca pe Penon de Ifach este dupa-amiaza. In acest mod te vei bucura de un peisaj sublim, odata cu apusul soarelui.



Elche, un oras de care te vei indragosti

Cu siguranta te-ai gandit, macar o data, cum ar fi sa traiesti intr-un loc insorit tot timpul anului si cu palmieri la tot pasul. Unde mai pui ca acest colt de rai este la doar 3 ore (de zbor) distanta de Bucuresti. Strazile vesele si primitoare, aerul exotic oferit de palmieri, retetele cu iz iberic, paella valenciana sau vestitele fiestas, toate aceste detalii fac din Elche un paradis al turistilor doritori de mare, soare si distractie. Orasul Elche face parte din patrimoniul UNESCO si este situat in Comunidad Valenciana, la doar 30 de kilometri de Alicante ( si de aeroportul cu acelasi nume). Parcul El Huerto del Cura (numele are rezonanta istorica, provenind de la imparateasa Austriei, cunoscuta sub numele de Sissi) detine cel mai longeviv palmier, cu opt brate, in varsta de 165 de ani.





Tabarca, la un pas de o insula pustie

Sa ne imaginam urmatorul scenariu: o insula pustie, cu apa limpede albastru turcoaz, nisip fin, tu si el privind rasaritul soarelui. Suna bine, nu-i asa? Nu este doar o poveste, ci descrierea unei insule de pe coasta Spaniei. Din Alicante sau Santa Pola poti ajunge in acest loc cu un catamaran, iar pe parcursul calatoriei poti vedea colonii de pesti si alte vietati marine datorita viziunii submarine. Pe langa toate acestea, vorbim de o calatorie on a budget, prin urmare nu iti face griji in privinta tarifelor practicate. Preturile sunt mici, comparativ cu eforturile pe care le faci pentru a vizita alte atractii turistice cunoscute.



Castelul Bellver, vedere panoramica din Mallorca

Acest loc minunat se afla la 4km de Palma de Mallorca. Castelul, unic in Spania prin forma sa circulara, este intr-adevar un loc de belvedere catre oras si port. Circula nenumarate mituri urbane despre castel, dar orice ai face nu ar trebui sa il vizitezi pe timpul noptii.


Castelul Alcazar de Segovia, inspiratie pentru Disneyland

Obiectivul turistic despre care vorbim este situat in orasul Segovia care face parte din patrimoniul UNESCO. Ceea ce face ca fortareata sa fie speciala este asezarea acesteia, fiind construita in varful unei stanci si inconjurata de doua rauri. Intre timp a devenit palat regal, dar cu mult timp in urma se spune ca a servit drept inspiratie pentru castelul de la Disneyland.

Ciudad Encantada, un loc incarcat de istorie

In apropiere de Cuenca, la 1500m altitudine se afla acest loc ascuns de lume. Aici ai ocazia sa vezi cele mai spectaculoase si impunatoare stanci, vechi de peste 90 de milioane de ani. Mai mult, fiecare stanca are o semnificate pe care o poti regasi pe harta sau pe traseul care abunda in explicatii.



Pestera Altamira, cele mai spectaculoase picturi rupestre

Supranumita si "Capela Sixtina a Paleoliticului", pestera situata in Cantabria continua sa atraga mii de turisti din toate colturile lumii. Cel mai vizitat loc din Spania fost declarat de UNESCO patrimoniu al umanitatii. Pestera este pregatita pentru vizite, iar inauntru a fost ridicat un zid pentru a proteja sala in care sunt pictati faimosii bizoni colorati.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.