Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Marea calatorie a lui Ramses al II-lea
335 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alexandrul cel Mare Reconstructia faciala
135 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele istoriei - Ramses II,
344 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Partea III – Razboiul ideilor
636 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele istoriei Ramses II Toutankhamon
167 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Magnifica suita Chatsworth a regelui William al III-lea
349 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dinastia care a supravietuit unei ciume
103 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marea ducesa Olga Alexandrovna
436 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ascensiunea Plantagenetilor
261 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Serghei Rahmaninov
974 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Asasinatul infiorator al lui Ramses al III-lea

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.12.2018  Adauga la favorite 607 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Noua cercetare privind mumia regala dezvaluie ca faraonului a fost asasinat de catre mai multi agresori care s-au napustit asupra lui in grup, cu diferite tipuri de arme.

Pe langa faptul ca complotistii i-au taiat gatul, tehnici avansate de imagistica au aratat ca degetul cel mare al faraonului a fost taiat. Acest lucru ar fi fost tinut, in mod deliberat, secret de egiptenii care l-au imbalsamat.
O noua carte scrisa de egiptologul Zahi Hawass si radiologul Sahar Saleem, de la Universitatea din Cairo, intitulata "Scanarea Faraonilor: Imagistica CT a Mumiilor Regale din Noul Regat", descrie descoperirile recente. Utilizand scanarea tomografica computerizata (CT), echipa a avut posibilitatea sa gaseasca noi dovezi legate de un complot antic impotriva lui Ramses III.

Cercetarile anterioare au permis echipei sa afle cauza mortii. Oamenii de stiinta au descoperit cauza mortii lui Ramses al III-lea - o taietura la gat cu un cutit ascutit, care i-a despicat traheea si esofagul. Acest lucru l-ar fi ucis instantaneu.

Dupa recenta cercetare, echipa a constatat ca faraonul, aproape de momentul mortii sale, a suferit rani de la diferite tipuri de arme, dezvaluind faptul ca au fost implicati mai multi atacatori.



"Degetul cel mare al lui Ramses al III-lea a fost probabil taiat cu un topor", a declarat radiologul Sahar Saleem.

Din cauza faptului ca aceasta rana este, din perspectiva anatomica, departe de rana ce a cauzat moartea si a fost provocata cu o arma diferita, cercetatorii considera ca aceasta leziune ar fi fost provocata de un alt atacator.

In timp ce un complotist a atacat in partea din fata, cu un topor sau cu o sabie, o alta persoana a atacat din spate, cu ajutorul unui cutit sau pumnal.


"Este foarte probabil ca egiptenii care au imbalsamat faraonul sa incercere sa mascheze degetul faraonului asasinat", a declarat Saleem pentru Live Science.

Incercarile de la sfarsitul anilor 1800 de a despacheta mumia nu au putut descoperi picioarele, care au fost legate in straturi groase de bandaje acoperite cu gudron. Corpul a fost, de asemenea, "ingrasat" cu materiale de ambalare introduse sub piele, pentru a-l infrumuseta pe faraon pentru viata de apoi.

Faraonul Ramses al III-lea a condus Egiptul in perioada 1186-1155 i.Hr.


Potrivit Live Science, documente antice arata ca una dintre sotiile lui, Tiye, a organizat asasinatul faraonului in scopul de a asigura tronul pentru fiul ei Pentawere.

Pentawere a fost al doilea dupa fratele sau vitreg, Amun-her-khepeshef, iar intr-un complot care a implicat servitori, administratori si alti membri ai familiei regale, Tiye a organizat asasinatul lui Ramses III si rasturnarea succesorului sau pentru a-l numi pe Pentawere faraon.

Faraonul a fost ucis, dar conspiratorii au fost judecati pentru fapta lor si toti, inclusiv Tiye si Pentawere, au fost executati.

Dupa ce a fost numit faraon, Amun-ei-khepeshef a devenit Ramses IV.



In timp ce detaliile din anticile papirusuri vorbeau despre asasinarea faraonului Ramses al III-lea, nu a existat nici o dovada pana la scanarea CT.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.